2013. május 13., hétfő

Néger kocka


Ez a recept is Anya könyvecskéjében található. Nagyon finom süti. A hab ragadós kicsit, de én ezt szeretem benne. :D Az első pár napban könnyű felvágni, viszont később nehéz lesz, így már az elején vágjuk fel, hogy ne legyen gond vele!

Hozzávalók:
Tészta:
  • 250 g zsír
  • 7 tojássárgája
  • 250 g cukor
  • 1 cs. van.cukor
  • 3 ek cukrozatlan kakaó
  • 2 dl tej
  • 1,5 cs. sütőpor
  • 350 g liszt


Hab:
  • 7 tojásfehérje
  • 350 g cukor


Elkészítés:
  1. A zsírt, a cukrokat és a tojássárgáját kavarjuk össze.
  2. A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze, majd a tejjel adagolva adjuk a zsíros masszához.
  3. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 25-30 percig. (TŰPRÓBA!)
  4. Vízgőz felett a tojásfehérjéből a cukorral verjünk kemény habot, igyekezzünk minél keményebbre. (ha kanállal összekeverjük, akkor szinte elválik az edénytől!)
  5. A tészta tetejét kenjük meg a habbal.
  6. Aki szeretné még egy csokiréteggel bevonhatja a tetejét, nálam ez kimaradt.

Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: kb 1 óra
Sütési idő: 25-30 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

2 megjegyzés:

  1. Szia, néha-néha idetévedek :) ez nálunk még annyival kiegészül , hogy a hab alá még kerül baracklekvár vékonyan, csak, hogy adjuk a kalóriának bőséggel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia:)
      Örülök, hogy ide-idetalálsz :)
      Hmm..jól hangzik:) Kell is egy kis bűnözés :P

      Törlés