2014. július 2., szerda

Oreo keksz





Ettetek már oreo kekszet? Ha még nem, akkor ne hagyjátok ki!
Nagyon finoom milka csokiban, shakeben, és biztos vagyok, hogy mindenhogy, akár sütiben is! 
Ezért ma a házi változatát hoztam el nektek. Apa meg volt bolondulva érte, nem csodálom. :P
Szerintem ez a keksz másnap az igazi. :)
A receptet köszönöm TücsökBogárnak

Hozzávalók (35 kekszhez):

  • 225 g liszt
  • 90 g holland kakaó
  • 25 g nesquik kakaó (akár lehet mind a 115 g holland, de nekem az már túl keserű lett volna)
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 0,5 tk sütőpor
  • 125 g cukor
  • 125 g vaj
  • 1 tojás


Krém:

  • 50 g vaj
  • 210 g porcukor
  • 5 ek habtejszín
  • 1 tk van.aroma


Elkészítés:

  1. A lisztet, kakaót, szódabikarbónát és a sütőport keverjük homogénre.
  2. A lágy vajat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojást.
  3. Adagoljuk hozzá a kakaós lisztet és kezdjük el összegyúrni. (Nekem nem állt össze 100%-osan.)
  4. Nyújtsuk ki kb 3-4 mm vastagra és pogácsaszaggatóval szaggassuk ki.
  5. A tetejét egy kisebb kiszúróval megnyomhatjuk, hogy mintás legyen.
  6. Előmelegített sütőben, 160°C-on süssük 7 percig. (A kekszeket ne szedjük fel a sütőpapírról míg meleg, mert eltörhet!)
  7. A krémhez a vajat és a porcukrot keverjük habosra, majd keverjük hozzá a tejszínt.
  8. Tegyük be a krémet a hűtőbe, hogy megdermedjen.
  9. Ha kihűlt a keksz, akkor töltsünk meg 2 kekszet kb fél kiskanál krémmel, majd rakjuk megint vissza a hűtőbe, hogy visszadermedjen a krém. (Én ezután kivettem a hűtőből.)


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra
Sütési idő: 7 perc
Sütési hőfok: 160°C

Jó étvágyat hozzá!:)

8 megjegyzés:

  1. Hűűű, köszi! Én nagyon szeretem, de olyan drága :( Viszont ez a házi változat felcsigázott :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban nagyon borsos az ára! :)
      De jóó nagyon örülök neki! Remélem nektek is ízleni fog. :))

      Törlés
  2. Szia! Nézz be hozzám egy díjért, ha van kedved! :)
    http://csibekalandok.blogspot.com/2014/07/liebster-award-dijat-kaptam.html

    VálaszTörlés
  3. Szia! Nagyon szuper az oldalad, nagyon jók a sütik:) Tuti vissznézek még receptekért:) Most ezt szeretném elkészíteni, viszont az lenne a kérdésem, hogy a krémhez habtejszínt használsz? Kemény habbá vered a krémhez? Köszi! :) Nézz be hozzám is, ha van kedved: http://becreative.blog.hu/2013/02/25/receptek_662#more5104905

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia:)
      Köszönöm szépen, aranyos vagy!:)
      Igen, habtejszínt használok, de nem kell felverni, csak hozzákeverni folyósan!:)
      Gratula a blogodhoz és sok sikert!:)
      Szandi

      Törlés
  4. Szia. Megsütöttem. Isteni lett. Legközelebb egyből két adagot készítek. Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia:)
      De jóó,nagyon örülök, hogy ennyire ízlett!:))

      Törlés
  5. Nagyon köszönöm a receptet,nagyon finom lett!

    VálaszTörlés