2015. március 22., vasárnap

Tükörfényes kókuszbomba / Coconut bombes with mirror glaze








Egyszerű és nagyszerű!
A tükörglazúr receptjét köszönöm Praliné Paradicsomnak!!

Hozzávalók (6 kicsi, 1 nagy):
Kókuszkrém:

  • 2 tojássárgája
  • 100 g cukor
  • 0,5 dl tej
  • 150 g kókuszreszelék
  • 2 dl habtejszín


Tükörglazúr:

  • 50 g víz
  • 60 g cukor
  • 30 g kakaó
  • 67 g habtejszín
  • 30 g víz + 10 g zselatin


Elkészítés:
  1. A tojássárgáját a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tejet, és vízgőz felett sűrűsítsünk kicsit rajta.
  2. Öntsük a kókuszra, és keverjük össze.
  3. A tejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk a kókuszkrémhez.
  4. Töltsük meg a formánkat, majd minimum 4 órára tegyük hűtőbe.
  5. A glazúrhoz a vizet, cukrot, kakaót és habtejszínt keverjük csomómentesre, majd forraljuk össze.
  6. A zselatint keverjük össze a 30 g vízzel, és olvasszuk el benne, majd kavarjuk a kakaós keverékhez.
  7. A kókuszos desszerteket tegyük rácsra, majd öntsük le a langyosra hűlt glazúrral. Ha szükséges vonjuk be kétszer. (A lefolyt glazúrt óvatosan felolvaszthatjuk, és újra bevonhatjuk vele a bombákat.)
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 4,5 óra

Jó étvágyat hozzá!:)


---------------------------------------

Ingredients (6 small+1 big):
  • 2 egg-yolks
  • 100 g sugar
  • 0,5 dl milk
  • 150 g coconut
  • 2 dl whipping-cream

Mirror glaze:
  • 50 g water
  • 60 g sugar
  • 30 g cocoa
  • 67 g whipping-cream
  • 30 g water + 10 g gelatin

Directions:
  1. Stir the egg-yolks and sugar until creamy, then add the milk and cook until a little thick in water bath.
  2. Then stir to the coconut.
  3. Beat the whipping-cream until stiff, then gently fold to the coconut mixture.
  4. Pour to your silicone molds, and refrigerate at least 4 hours.
  5. To the glaze, stir the water, sugar, cocoa and whipping cream unil smooth, then bring to the boil.
  6. Mix the 30 g water with the gelatin, and cook until melt, then pour to the cocoa mixture.
  7. Put the bombes in a wire rack and slowly pour the glaze over the bombes.
  8. If it's necessary, make a second layer glaze.

Difficulty: easy
Prep time: 4,5 hours

Bon appétit!:) 

3 megjegyzés:

  1. Csodaszep ez a glazur!!! ez ilyen felgomb alaku szilikon formaban keszult?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen *-* Igen igen, illetve a nagyot úgy csináltam, hogy egy üvegtálat folpackkal kibéleltem és így könnyedén ki tudtam szedni belőle.

      Törlés
  2. Csodaszep ez a glazur!!! ez ilyen felgomb alaku szilikon formaban keszult?

    VálaszTörlés