Teljesen komolyan mondom, hogy olyan, mint egy krémes fagyi! Igaz, hogy rengeteg nutella van benne, de mégsem az a tömény édesség, hanem az a "mindet meg akarom enni" fajta. :D
Köszönöm a krém receptjét tejszínhabnak!:))
Hozzávalók (23 cm):
Kekszalap:
- 300 g zabkeksz
- 60 g nutella
- 120 g vaj
Krém:
- 500 g mascarpone
- 400 g nutella
- 3 dl habtejszín
- 50 g cukor
Elkészítés:
- A zabkekszet aprítsuk össze, majd keverjük össze a nutellával és az olvasztott vajjal.
- Majd nyomkodjuk bele a tortaformába, és tegyük hűtőbe.
- A mascarponét a nutellával kavarjuk össze alaposan.
- A habtejszínt verjük kemény habbá a cukorral, majd forgassuk a nutellás krémhez.
- Végül öntsük a kekszalap tetejére, és egy éjszakára tegyük hűtőbe.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: félóra+hűtés
Jó étvágyat hozzá!:)
Hát nem egy diétás darab az tuti! Valami ilyesmi volt amit húgomnak csináltam anno, nem lehetett benne érezni a sok Nutellát, de az ember egyszerűen képtelen volt abbahagyni :D
VálaszTörlésJaa, most látom, h a krém tőlem van :D akkor nem vagyok szenilis, csak olvasni nem tudok :D
VálaszTörlésHahah :D igen tőled :D
TörlésNagyon finom volt:)
szia
VálaszTörlészabkekszből milyen fajtát használtál?
köszi
Szia!
TörlésGyőri Édes zabfalatokat használtam!
Szia!
VálaszTörlésCsodálatos recept egy csodálatos tortáról! Azonban 2 hibálya van : az egyik az hogy elfogy a másik, hogy nem fordítottad le angolra, amit nagyon szeretnék :)
Elkészültem, ez valami csoda. Köszönöm, hogy feltetted. A 14 éves fiu unokámnak készitettem el, holnapra. Szerintem nagy sikere lesz. Az 5 éves fiu unokám nagy mutellás. Ő is pukkadásig eszi majd magát.
VálaszTörlésSzia, szeretném ezt a tortát elkészíteni, csak piskótával. Szerinted ez a krém jó lenne két vagy 3 piskótalap közé is? Illetve ha 26-os formában készíteném, akkor növeljem a krém mennyiségét, vagy nagyon "vékony" lenne töltelékként? Köszönöm!
VálaszTörlésHibája!
VálaszTörlés