2015. augusztus 8., szombat

Nutellás sajttorta






Teljesen komolyan mondom, hogy olyan, mint egy krémes fagyi! Igaz, hogy rengeteg nutella van benne, de mégsem az a tömény édesség, hanem az a "mindet meg akarom enni" fajta. :D

Köszönöm a krém receptjét tejszínhabnak!:))

Hozzávalók (23 cm):
Kekszalap:

  • 300 g zabkeksz
  • 60 g nutella
  • 120 g vaj


Krém:

  • 500 g mascarpone
  • 400 g nutella
  • 3 dl habtejszín
  • 50 g cukor


Elkészítés:

  1. A zabkekszet aprítsuk össze, majd keverjük össze a nutellával és az olvasztott vajjal.
  2. Majd nyomkodjuk bele a tortaformába, és tegyük hűtőbe.
  3. A mascarponét a nutellával kavarjuk össze alaposan.
  4. A habtejszínt verjük kemény habbá a cukorral, majd forgassuk a nutellás krémhez.
  5. Végül öntsük a kekszalap tetejére, és egy éjszakára tegyük hűtőbe.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: félóra+hűtés



Jó étvágyat hozzá!:)

9 megjegyzés:

  1. Hát nem egy diétás darab az tuti! Valami ilyesmi volt amit húgomnak csináltam anno, nem lehetett benne érezni a sok Nutellát, de az ember egyszerűen képtelen volt abbahagyni :D

    VálaszTörlés
  2. Jaa, most látom, h a krém tőlem van :D akkor nem vagyok szenilis, csak olvasni nem tudok :D

    VálaszTörlés
  3. szia
    zabkekszből milyen fajtát használtál?
    köszi

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Csodálatos recept egy csodálatos tortáról! Azonban 2 hibálya van : az egyik az hogy elfogy a másik, hogy nem fordítottad le angolra, amit nagyon szeretnék :)

    VálaszTörlés
  5. Elkészültem, ez valami csoda. Köszönöm, hogy feltetted. A 14 éves fiu unokámnak készitettem el, holnapra. Szerintem nagy sikere lesz. Az 5 éves fiu unokám nagy mutellás. Ő is pukkadásig eszi majd magát.

    VálaszTörlés
  6. Szia, szeretném ezt a tortát elkészíteni, csak piskótával. Szerinted ez a krém jó lenne két vagy 3 piskótalap közé is? Illetve ha 26-os formában készíteném, akkor növeljem a krém mennyiségét, vagy nagyon "vékony" lenne töltelékként? Köszönöm!

    VálaszTörlés