2015. november 30., hétfő

Snickers torta






Őszintén megmondom, hogy nagyon finom, de egyben tömény is. Így egyszerre egy kisebb szeletet lehet belőle elfogyasztani. Viszont szerintem ilyen maga a Snickers csoki, egy szelet bőven elég!:)

Hozzávalók (22 cm):
Brownie:

  • 225 g tej/étcsokoládé
  • 240 g vaj
  • 495 g cukor
  • 6 tojás
  • 180 g liszt
  • 60 g kakaó (keserű)


Mogyoróvajas krém:

  • 400 g krémsajt
  • 180 g mogyoróvaj
  • 150 g cukor
  • 7 dl habtejszín
  • 130 g cukor
  • 10 g habfixáló


Karamell:

  • 200 g cukor
  • 150 g cukrozott sűrített tej
  • 1 dl habtejszín
  • 150 g sós mogyoró


Tetejére:

  • 100 g tejcsokoládé
  • 10 g étcsokoládé


Elkészítés:
  1. Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg.
  2. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
  3. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, és a sütőport, majd kavarjuk jól el.
  4. Végül adjuk hozzá az olvasztott csokit.
  5. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral.
  6. Öntsük a tésztát a tepsibe, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 55 percig (A közepe az enyémnek lágy volt nagyon, de miután kihűlt teljesen, megszilárdult. Ha te azt szeretnéd, hogy teljesen meg legyen sülve, akkor süsd tovább.)
  7. Ha kihűlt, vágjuk három részre, majd az alsó lap köré tegyük vissza a tortakarikát.
  8. A krémhez a krémsajtot, a mogyoróvajat és a 150 g cukrot kavarjuk össze.
  9. A habtejszínt a 130 g cukorral és a habfixálóval verjük kemény habbá, majd forgassuk a mogyoróvajas krémhez.
  10. A karamellhez a cukrot kezdjük el karamellizálni, majd adjuk hozzá a sűrített tejet és a forró tejszínt, majd főzzük sűrűre.
  11. Végül adjuk hozzá a sós mogyorót.
  12. A krém 1/3-ával kenjük meg az alsó lapot, majd a karamell felét öntsük a krémre, és tegyük rá a második lapot.
  13. A krém másik 1/3-ával is kenjük le, majd öntsük rá a karamellt, végül helyezzük rá az utolsó lapot.
  14. Tegyük hűtőbe minimum 3 órára.
  15. Ha teljesen megdermedt a krém és a karamell, akkor vágjuk körbe a tortát, és óvatosan vegyük le a tortakarikát.
  16. Majd vonjuk be a torta tetejét és oldalát, de hagyjunk krémet a díszítéshez is.
  17. Tegyük vissza a tortát minimum 1 órára a hűtőbe, hogy a krém visszahűljön.
  18. A tejcsokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, majd csorgassuk végig a torta oldalát.
  19. A félretett krémet tegyük habzsákba, és díszítsük körbe a tortát.
  20. A maradék tejcsokoládéval, és az olvasztott étcsokoládéval vékonyan csíkozzuk be a tetejét.

Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2 óra + hűtés
Sütési idő: 55 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

10 megjegyzés:

  1. Jaaaj, ne kínozz, már teljesen elfelejtettem a mai ebédem :S

    VálaszTörlés
  2. Nekem nagyon bejön a süti, de azért poénból kiszámoltam a kalóriáját, és hát valami eget rengető lett:
    252g Fehérje, 1.473g Szénhidrát, 871g Zsír, 14.938 kcal
    Elég döbbenetes, és ha 8 szelettel számolunk akkor egy szelet torta:
    31,5g fehérje, 184g szénhidrát, 109g zsír, ami 1868 kcal
    vagyis 1 szelet süti elfogyasztásához majdnem 2,5 órát kell futnunk!
    Aki cukorbeteg és ezt megeszik annak meszeltek :D
    De kifogom próbálni mindenképp diétás változatban!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik:)
      Valóban rengeteg a kalória benne, viszont hidd el, hogy ez a torta nem 8 szeletes, inkább 20 :D Mivel tényleg a brownie miatt egyszerre akkora szeletet nehezen bír megenni az ember, mint ami a képen van. (Bár halkan megjegyzem, hogy apukám pont azt a szeletet ette meg :D De a család női tagjai harmad akkorát ettünk :D )
      Diétás változatként én esetleg sima piskótával ajánlom!:)
      Hát cukorbeteg ilyet bizony ne egyen :DD

      Törlés
    2. te 22cm-es nek irtad le a hozzávalóit és annak is számoltam ki a tápértékét, és egy 22-est ha felvágsz nekem 20 szeletre, taps taps :D
      Na majd ha megyek faterodhoz, megkérdezem hogy mennyire feküdt ki :D

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. 495 g cukor a brownieba? Te jó ég :D nem lesz ehetetlenül édes ?

    VálaszTörlés
  5. Kipróbáltam a receptet, igaz hagyományos kakaós piskótával és fele adaggal egy 17cm-es tortaformába. Isteni finom lett, köszönöm a receptet! Nagyon nagy siker lett!

    VálaszTörlés