Ebben a tortában három nagyon népszerű elemet ötvöztem: a browniet, a mousset és az oreot. És az eredmény: szupeeer!!
Hozzávalók (25 cm-es torta):
Brownie:
- 100 g tej/étcsoki
 - 110 g vaj
 - 220 g cukor
 - 80 g liszt
 - 30 g kakaó(keserű!)
 - 2 db tojás
 
Étcsokoládé mousse:
- 170 g étcsokoládé
 - 50 g tojássárgája
 - 80 g cukor
 - 5 g zselatin
 - 3,5 dl habtejszín
 
Oreo krém:
- 160 g krémsajt
 - 200 g tejföl
 - 120 g cukor
 - 140 g oreo
 - 2 dl habtejszín
 - 6 g zselatin
 - 1,5 ek víz
 
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
 - 50 g cukor
 - 1 cs. habfixáló
 - 2 kocka tejcsokoládé
 - 4 db oreo keksz
 
Elkészítés:
- Gőz fölött a vajat és a csokoládét olvasszuk meg.
 - A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
 - Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, majd kavarjuk jól el.
 - Végül adjuk hozzá az olvasztott csokoládét.
 - Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
 - Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.)
 - Az étcsokoládé moussehoz az étcsokoládét vízgőz felett olvasszuk meg.
 - A tojássárgáját a cukorral kavarjuk habosra, majd kavarjuk össze a csokoládéval.
 - 1 dl tejszínt melegítsünk forráspontig, majd olvasszuk el benne a zselatint, és kavarjuk össze a tojásos csokoládéval.
 - A maradék 2,5 dl tejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk a csokoládés masszához.
 - Öntsük a kihűlt tésztára, és tegyük hűtőbe 2 órára.
 - Az oreo kekszet törjük össze úgy, hogy maradjanak benne nagyobb darabok.
 - A krémsajtot, tejfölt és a cukrot kavarjuk össze.
 - A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a tejfölös krémhez.
 - A zselatint a vízzel olvasszuk össze, majd kavarjuk a krémhez.
 - Végül forgassuk hozzá a kekszet, és öntsük a moussera.
 - Tegyük hűtőbe minimum 4 órára.
 - Vegyük le óvatosan a tortakarikát.
 - A habtejszínt a cukorral és a habfixálóval verjük kemény habbá, majd díszítsük vele körbe a tortát.
 - A kekszeket törtjük össze, és szórjuk a torta közepére.
 - A csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, és csíkozzuk be a tetejét.
 
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2 óra + hűtés
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Csodaklasszul néz ki, de azt hiszem, nem most állok neki a karácsonyi hajtásban :) előre is kellemes ünnepeket kívánok neked és családodnak :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen:)
TörlésNagyon aranyos vagy. köszönöm:) Én is kellemes ünnepeket kívánok neked és a családodnak:)
Elkeszitettem es nagyon finom lett! Koszonom a receptet! Mondjuk kov.leg az utolso tejszinhab reteget elfogom hagyni. Na de egy cukrászdaba az is kell! ;) Sok sikert Neked az almod megvalosulasahoz!
VálaszTörlésNagyon örülök neki, hogy ízlett!!:)
TörlésHát igen, az főleg azért került rá, hogy még ízlésesebben nézzen ki, meg befejezettnek, nélküle a külsejét illetően hiányérzetem volt:)
Nagyon szépen köszönöm Aliz!!:)
Szia!
VálaszTörlés50 g tojássárgája az hány tojásból jön össze?
Köszönöm!!!
Zsuzsi