2016. január 22., péntek

Málnás sajttorta





Hozzávalók (26 cm-es tortaformához):
Keksz:
  • 365 g zabkeksz (Győri Édes)
  • 70 g olvasztott vaj (én teavajat tettem bele)

Sajtkrém:

  • 1125 g Philadelphia natúr krémsajt (9 db 125 g)
  • 375g cukor
  • 4 tojás
  • 180 g málna
Elkészítés:
  1. A zabkekszet aprítsuk morzsává és adjuk hozzá az olvasztott vajat, majd kavarjuk homogénre, és nyomkodjuk bele a tortaformába.
  2. 180 °C-on 10 percig süssük elő.
  3. A krémsajtot pár másodpercig habosítsuk.
  4. Adjuk hozzá a cukrot, majd keverjük össze.
  5. A krém közepébe üssünk egy tojást és a habverővel keverjük addig, amíg homogén nem lesz.
  6. Ugyanígy járjunk el a másik három tojással.
  7. Osszuk két egyenlő részre a krémet.
  8. Az egyik feléhez adjuk hozzá a málnát, és kavarjuk össze.
  9. Ha kihűlt a kekszalap, öntsük rá először a málnás krémet, majd óvatosan kanalazzuk rá a krém másik felét.
  10. Óvatosan üssük a munkalaphoz a tortaformát, és a feljövő buborékokat szúrjuk ki egy fogpiszkálóval.
  11. Az alját és az oldalát 3-4 rétegben burkoljuk alufóliával. Ahol van a széle az alufóliának, ott kössük meg egy madzaggal, hogy a víz ne folyjon be.
  12. Forraljunk vizet, majd egy nagyobb tepsibe öntsük bele. (Nem kell sokat beleönteni, kb 0,5l!!)
  13. Majd helyezzük bele a sajttortánkat.
  14. Előmelegített sütőben, 165°C-on süssük 70 percig, 30 perc elteltével a tetejét fedjük be alufóliával és így süssük tovább.
  15. Hagyjuk kihűlni és egy éjszakára tegyük hűtőbe.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2 óra
Sütési idő: 10 perc és 70 perc
Sütési hőfok: 180°C majd 165°C



Jó étvágyat hozzá!:)

1 megjegyzés: