2017. június 29., csütörtök

Ombre tiramisu torta



Nagyon finom és mutatós torta:)

Hozzávalók (22 cm):
Piskóta:

  • 3 tojás
  • 150 g cukor + 60 g a habba
  • 260 g liszt
  • 1,15 dl tej
  • 1,15 dl olaj
  • 12 g sütőpor


Krém:

  • 5 dl habtejszín
  • 1 cs. zselatin fix
  • 500 g krémsajt
  • 250 g cukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 2 ek sütőrum


  • kávé


  • 2 kk kakaópor



Elkészítés:
  1. A lisztet és a sütőport keverjük össze. 
  2. A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre.
  3. Majd adjuk hozzá a sütőporos lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre.
  4. A tojásfehérjét kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a cukrot és verjük kemény habbá.
  5. Végül a keményre vert tojáshabot forgassuk a tésztához.
  6. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük (csak az alján legyen sütőpapír), és a sütő oldalára a tésztát óvatosan húzzuk fel (kb 1 cm-t). 
  7. Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb 40 percig. (tűpróba!)
  8. Ha kihűlt, vágjuk négyfelé.
  9. A habtejszínt kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a zselatin fix-et, és verjük kemény habbá.
  10. A krémsajtot a cukorral, a vaníliás cukorral, valamint a sütő rummal kavarjuk össze.
  11. Óvatosan forgassuk hozzá a habtejszínt.
  12. Rakjuk össze a tortát úgy, hogy a tésztalap köré tegyük vissza a tortakarikát, locsoljuk meg kávéval, majd kenjük meg a krém egynegyedével, majd fedjük be a következő lappal, és így tovább. Végül fedjük be az utolsó lappal. Én ezt már nem locsoltam meg kávéval. 
  13. Majd tegyük minimum 4 órára hűtőbe.
  14. A megmaradt krém negyedéhez kavarjuk hozzá a kakaóport.
  15. Majd kenjük körbe a tortát úgy, hogy ezt a kakaós krémet egységesen egy cm szélesen húzzuk fel a torta oldalán.
  16. A krémhez adjunk 1-2 ek fehér krémet, és kavarjuk össze.
  17. Majd kenjük körbe ismét.
  18. Adjunk a krémhez ismét a fehér krémből.
  19. Majd ismét kenjük 1 cm szélesen körbe a tortát.
  20. Végül a fehér krémmel vonjuk be a kimaradt részt és a tetejét.
  21. Simítsuk körbe a tortát, hogy megkapjuk az átmenetet.
  22. A megmaradt kakaós krémmel díszíthetjük a szélét.



Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 40 perc
Sütési hőfok: 175°C

Jó étvágyat hozzá!:)

5 megjegyzés:

  1. Már nagyon hiányoltalak!Köszi a klassz receptet!

    VálaszTörlés
  2. Szia! Milyen fajta kremsajtot használsz? Köszönettel,Mónika.
    U.i. imádom a receptjeidet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mascarpone krémsajtot használtam ás nagyon finom lett :)

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés