2017. március 23., csütörtök

Mini túrós-joghurtos torta



Gondolnátok, hogy egy ilyen szépségben mindössze 62 kalória van?:)

Hozzávalók (18 db):
Alap:
  • 60 g zabpehely
  • 60 g dió


Krém:
  • 250 g túró (0,2%)
  • 300 g natúr joghurt (0,1%)
  • 2 tojás
  • 70 g cukornak megfelelő édesítő (opcionális)


  • 60 g málna



Elkészítés:
  1. A zabpelyhet a dióval aprítsuk össze.
  2. A muffinformákba tegyünk 1-1 kanállal az őrleményből.
  3. Egy pohár aljával simítsuk el.
  4. A túrót a joghurttal kavarjuk össze.
  5. Adjuk hozzá a tojásokat.
  6. Ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vagy cukorhelyettesítőt. Én 70 g cukornak megfelelő helyettesítővel édesítettem.
  7. Tegyünk 2-2 kanál krémet a zabpelyhes alapra.
  8. A málnát főzzük fel. Ha szeretnének ezt is édesíthetjük, de nem szükséges.
  9. Majd tegyünk 1 teáskanál málnaszószt minden krém tetejére, és egy fogpiszkálóval csináljuk márványosra.
  10. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.



Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)


5 megjegyzés:

  1. Nagyon kis helyeskék, az a baj, hogy nem tudnék megállni egynél :D

    VálaszTörlés
  2. Kedves Szandi! Lehet a kis papír muffin "csészécskéket" használni? Sütés után könnyen le lehet húzni róluk a papírt? Köszi, Zsuzsa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsuzsa!
      Persze, bár egy kicsit nehézkes kiszedni belőle, így ha van szilikonos formád, akkor inkább abban készítsd el:)

      Törlés
  3. Közben rátaláltam a youtube videóidra, és megkaptam a választ!

    VálaszTörlés
  4. Szia! Lehet tudni hogy egy dbban mennyi fehérje ch és zsír van? Előre is köszönöm a választ! Hétvégén mindenképp kipróbálom a receptet! :)

    VálaszTörlés