2018. november 24., szombat

Tripla csokoládés joghurttorta




Hozzávalók (22 cm):
Kekszalap:

  • 255 g oreo keksz
  • 90 g vaj


Étcsokoládés krém:

  • 150 g étcsokoládé + 1 dl habtejszín
  • 200 g joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 80 g cukor
  • 8 g zselatin + 0,5 dl víz


Tejcsokoládés krém:

  • 150 g tejcsokoládé + 1 dl habtejszín
  • 200 g joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 80 g cukor
  • 8 g zselatin + 0,5 dl víz


Fehércsokoládés krém:

  • 150 g fehércsokoládé + 1 dl habtejszín
  • 200 g joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 80 g cukor
  • 8 g zselatin + 0,5 dl víz


Elkészítés:
  1. A darált kekszhez adjuk hozzá az olvasztott vajat, és kavarjuk össze.
  2. Lapogassuk a tortaformába.
  3. Az étcsokoládéra öntsük rá a felforralt tejszínt, és kavarjuk csomómentesre.
  4. Adjuk hozzá a natúr joghurtot.
  5. Forgassuk hozzá a cukorral keményre vert habtejszínt.
  6. A felolvasztott zselatinhoz adjunk pár kanál krémet, kavarjuk össze, majd így forgassuk a krémhez.
  7. Öntsük a kekszalap tetejére, és tegyük hűtőbe 1,5 órára.
  8. A tejcsokoládéra öntsük rá a felforralt tejszínt, és kavarjuk csomómentesre.
  9. Adjuk hozzá a natúr joghurtot.
  10. Forgassuk hozzá a cukorral keményre vert habtejszínt.
  11. A felolvasztott zselatinhoz adjunk pár kanál krémet, kavarjuk össze, majd így forgassuk a krémhez.
  12. Öntsük az étcsokoládés krém tetejére, és tegyük hűtőbe 1,5 órára.
  13. A fehércsokoládéra öntsük rá a felforralt tejszínt, és kavarjuk csomómentesre.
  14. Adjuk hozzá a natúr joghurtot.
  15. Forgassuk hozzá a cukorral keményre vert habtejszínt.
  16. A felolvasztott zselatinhoz adjunk pár kanál krémet, kavarjuk össze, majd így forgassuk a krémhez.
  17. Öntsük a tejcsokoládés réteg tetejére, és tegyük hűtőbe egy éjszakára, de minimum 6 órára.
  18. A tetejére zöldséghámozóval szeleteltem a csokoládét.



Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése