2014. szeptember 21., vasárnap

Letti szelet



Nagyon finom omlós sütemény. Vendégváróként tökéletesen megállja a helyét!:)

Hozzávalók:
Tészta:

  • 250 g puha vaj
  • 100 g cukor
  • 1,5 ek kakaó (cukrozatlan)
  • 2 tk fahéj
  • 2 tojássárgája
  • 0,5 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliáscukor
  • 60 g darált dió
  • 30 ml krémlikőr
  • 3 ek tejföl
  • 600 g liszt


Krém:

  • 8 dl tej
  • 200 g cukor
  • 3 tojás
  • 3 cs. vaníliás cukor
  • 3,5 cs. vaníliás puding
  • 200 g puha vaj
  • 1 dl krémlikőr
  • 4 ek tejszín


  • 60 g tejcsokoládé
Elkészítés:
  1. A tejben keverjük csomómentesre a tojást, a cukrot, és a végén a vaníliás pudingport. 
  2. Folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre.
  3. Még melegen keverjük hozzá a puha vajat.
  4. Ha langyosra hűlt, adjuk hozzá a krémlikőrt és a tejszínt.
  5. A tésztához a vajat keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a kakaóport, majd a sütőport, és kavarjuk csomómentesre.
  6. Adjuk hozzá a darált diót, a tejfölt, és a krémlikőrt.
  7. Adagoljuk hozzá a lisztet, és gyúrjunk belőle puha tésztát.
  8. Osszuk 4 egyenlő részre a tésztát, és egy 25x35 cm-es tepsi alján süssük készre 180°C-on 8 percig. 
  9. Ha kihűlt a tészta, a krém 1/4-ével kenjük meg, és a tetejét szórjuk meg reszelt csokival.
  10. Így rakjuk össze a tésztát úgy, hogy az utolsó lapot is kenjük meg krémmel, majd díszítsük reszelt csokival.
  11. Fedjük le, és rakjuk hűtőbe kb. egy napig.


Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2 óra + 1 nap hűtés
Sütési idő: 4x8 perc
Sütési hőfok: 180°C

Eredeti recept: ITT

Jó étvágyat hozzá!:)

3 megjegyzés:

  1. Húú, nagyon kelletik magukat ezek a kis krémes sütikék. Mellesleg a Nutellás-tejfölös szeletedet elkészítettem a hétvégén... Most süthetek még vagy két adagod a héten, annyira rákattant a kedves férjem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk a krémesek a nyerők :D
      Juj de jóó!! Nagyon örülök neki, hogy ízlik!! :P

      Törlés