Ezzel a romantikus süteménnyel készültem Nektek Valentin napra:)
Még régebben osztottam meg Veletek hasonló receptet, de módosítottam rajta, hogy olyanok is el tudják készíteni, akik nem szeretik, ha a tésztája folyós marad, ugyanis ez ahogy a képen is látjátok gyönyörűen megsül.
Elkészítése
- 100 g étcsokoládé
 - 220 g vaj
 - 350 g cukor
 - 160 g liszt
 - 15 g kakaó(keserű!)
 - 4 db tojás
 - piros ételfesték
 
Krémsajt:
- 300 g krémsajt
 - 60 g cukor
 - 1 tojás
 
- 100 g málna
 
Elkészítés:
- Gőz fölött a vajat és a csokoládét olvasszuk meg.
 - A tojásokat és a cukrot kavarjuk fehéredésig.
 - Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, majd kavarjuk el jól.
 - Végül adjuk hozzá az olvasztott csokoládét és az ételfestéket.
 - Tegyünk félre 5-6 ek masszát.
 - A tepsit béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy túllógjon.
 - Öntsük a tésztát a tepsibe.
 - A sajtkrémet a cukorral kavarjuk össze, majd adjuk hozzá a tojást, és azzal is kavarjuk homogénre.
 - Majd kanalazzuk a piros brownie tetejére, és oszlassuk el rajta,
 - Kanalazzuk rá a félretett tésztát.
 - Egy késsel húzzuk össze.
 - Szórjuk meg a tetejét málnával.
 - Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20-25 percig.
 
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 20-25 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Nagyon jól néz ki és a recept sem bonyolult :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen:) Igen, próbáltam egy egyszerű de mutatós és finom süteménnyel készülni:)
TörlésSzia Szandi! Milyen krémsajtot használtál, mekkora tepsiben sütötted? Köszi!
VálaszTörlésSzia!
TörlésEhhez én a Lidl-ös Pilost használtam. És 38x25 cm-es a tepsim:)
Jajj, te kínzol minket mindig :)
VálaszTörlésÓó de nem akarlak ám:)
TörlésÚristen, de jól néz ki ! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, örülök, hogy tetszik:))
TörlésMicsoda mutatós, úr isten! :) Barátnőm születésnapjára meg is sütöm, tuti el fog ájulni tőle! Már ha sikerül. :D
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik:) Tuti sikerülni fog!!!:)
Törlésszia. a krémsajt mascarpone is lehe?
VálaszTörlésSzia!
TörlésÉn Pilossal készítettem, de szerintem Mascarponéval is működni fog.
köszönöm :)
Törlésma kipróbálom Mascarpone-val, majd mondom milyen lett :)
Törlésbár én nem ehetek belőle, de a család biztos kritikus lesz :P
Szia!
VálaszTörlésÉn is kipróbáltam a recempedet, viszont én Philadelphia krémsajttal, isteni finom lett.
Viszont nekem sokkal sűrűbb volt a tésztám pedig mindent kimértem és mikor a krémsajtot rátettem a tetejére és arra a csokis masszát a kettő annyira más konzisztenciájú volt hogy nem tudtam olyan szépen eldolgozni mint te. Szerinted mi lehetett a baj?
vagy a philadelpia krémsajtom volt túé puha?
VálaszTörlésSzia!
TörlésNagyon örülök, hogy ízlett!:)
Igazából az én krémsajtom is puha, így nem hiszem, hogy azzal volt probléma. Inkább szerintem a vaj kezdett el megkötni, mert akkor szokott már keményebb lenni a tésztája. Nem tapasztaltad esetleg ezt, hogy mikor beleöntötted sokkal folyósabb volt, és a végén meg már sokkal sűrűbb?
Szia!
VálaszTörlésMilyen vajat használsz? Teavaj? Lehet az sem mindegy :)
Előre is köszönöm válaszod!
Szia!
VálaszTörlésSütés után hűtőben kell tárolni?
Isteni amúgy !
Köszönöm
Szia Szandi!
VálaszTörlésNemrég készítetettem el ezt a süteményt, nagy sikert aratott, köszönöm neked ezt a fantasztikus receptet!! :)
Kedves Szandi!
VálaszTörlésMég soha nem használtam ételfestéket. Kérlek, légy kedves megmondani, hogy ebben a receptben mennyi a piros festék? Ó, de jó lenne elkészíteni, mert imádjuk a málnát! Nagyon köszönöm előre is a segítséged! Annak is nagyon örülnék, ha valaki megválaszolná a piros festék mennyiségét, aki már elkészítette, neki is nagyon köszönöm!
Kedves Szandi!
VálaszTörlésMég soha nem használtam ételfestéket. Kérlek, légy kedves megmondani, hogy ebben a receptben mennyi a piros festék? Ó, de jó lenne elkészíteni, mert imádjuk a málnát! Nagyon köszönöm előre is a segítséged! Annak is nagyon örülnék, ha valaki megválaszolná a piros festék mennyiségét, aki már elkészítette, neki is nagyon köszönöm!
szia!!! nem ertem hogy hogy lett 20/25 perc alatt szilárdda sutni! nekem nagyooon folyekony volt meg 30 perc után is, belulrol folyekony kulso mar egett.....
VálaszTörlésHogy csinalsz sutit sutopor nelkul