2016. március 17., csütörtök

Epres panna cotta levendulás almasziruppal


Lehetőségem volt kipróbálni a Bálint Csemege legújabb termékét, a gyógynövényes almaszirupot levendula ízben. 
Fantasztikus az íze, és nagyon jól lehet használni cukor és méz helyett is!
Én most panna cottát készítettem, és ezzel édesítettem. Nagyon-nagyon finom lett!
Biztos, hogy sok sütit fogok vele még készíteni!:)



Hozzávalók (5 pohár):

  • 2,5 dl zsíros tej
  • 5 dl habtejszín
  • 5 ek almaszirup - jelenesetben levendulás
  • 12 g zselatin


Eperszósz:

  • 240 g eper (fagyasztott is lehet)
  • 4 ek almaszirup - jelenesetben levendulás


Elkészítés:

  1. A tejet, a tejszínt és az almaszirupot öntsük egy lábasba, és lassú tűzön főzzük fel.
  2. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint, és olvasszuk el benne.
  3. Szűrjük le, majd osszuk el a poharakban.
  4. Tegyük hűtőbe 3-4 órára.
  5. Az epret és az almaszirupot főzzük össze, majd kanalazzuk a megdermedt krémre, és tegyük hűtőbe még minimum 1 órára.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 20 perc + hűtés



Jó étvágyat hozzá!:)

5 megjegyzés:

  1. Óóó, milyen fincsi lehet! Sajna nekem olyan béna poharaim vannak, különben kipróbálnám :P Megkérdezhetem milyen márkájú tejszínt használsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már én is mióta keresek egy kicsit öblösebb poharat, de sehol nem találok szépet :(
      Persze, Parmalat vagy pedig Megglet szoktam mindig. És te?:)

      Törlés
    2. Én is szoktam Megglét, de néha van leárazva President, az is jóság :P

      Törlés