2016. július 5., kedd

Tejszínes málnatorta



Ismét egy szuper málnás tortát hozok.:) Hasonló már van fent a blogon, de kicsit változtattam rajta, és most videó is készült róla:)



Hozzávalók (26 cm):
Tészta:
  • 240 g liszt
  • 60 g kakaópor (keserű)
  • 2 cs sütőpor
  • 3 tojás
  • 360 g cukor
  • 1,5 kávéskanál vaníliaaroma
  • 210 g tejföl
  • 120 ml olaj
  • 240 ml kávé

Krém:

  • 450 g tejföl
  • 100 g cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 1 cs. habfixáló
  • 1 citrom leve
  • 300 g málna (akár fagyasztott is lehet)
  • 15 g zselatin
  • 4-5 ek víz
Tetejére:
  • 150 g fehér csokoládé
  • 70 g habtejszín
  • piros ételfesték

Elkészítés:
  1. A lisztet, kakaót, sütőport keverjük össze.
  2. A tojásokat verjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a vaníliaaromát, tejfölt, olajat és a kávét, és keverjük simára.
  3. Majd adagoljuk hozzá a lisztes keveréket és kavarjuk csomómentesre.
  4. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük kb 30 percig. (TŰPRÓBA!)
  5. Ha kihűlt vágjuk három részre.
  6. A felső lap köré tegyük vissza a tortakarikát.
  7. A tejfölt,a cukrot és a citromlevet kavarjuk össze.
  8. A habtejszínt kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a habfixálót és verjük kemény habbá.
  9. Majd forgassuk a tejfölös krémhez.
  10. A forró vízhez adjuk hozzá a zselatint, majd olvasszuk el benne.
  11. A felolvasztott zselatinhoz adjunk 4-5 ek krémet és keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá az egész krémhez és óvatosan keverjük össze.
  12. A fagyasztott vagy friss málnát adjuk hozzá a krémhez, és forgassuk össze. (Vigyázzunk, a fagyos málna miatt gyorsan köt, így gyorsan kell vele dolgozni!)
  13. A krém felét öntsük a tésztára, fedjük be a következő lappal, simítsuk rá a maradék krémet, végül fedjük be az utolsó lappal.
  14. Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  15. Másnap óvatosan vágjuk körbe és vegyük le a tortakarikát.
  16. A rusztikusabb hatásért húzzuk körbe a kést a torta oldalán, hogy a krémből kerüljön a tésztára.
  17. A kockára tört 75 g csokoládéra öntsünk 35 g felforralt tejszínt. és kavarjuk homogénre, majd adjuk hozzá az ételfestéket.
  18. Töltsük habzsákba, és ha langyosra hűlt, vonjuk be a torta tetejét, és tegyük hűtőbe félórára.
  19. Majd a maradék 75 g csokoládéra öntsünk 35 g felforralt tejszínt. és kavarjuk homogénre, majd adjuk hozzá az ételfestéket.
  20. A megdermedt csokoládén húzzuk át a langyos krémet, és tegyük hűtőbe egy órára, hogy újra megdermedjen a csokoládé.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 1,5  óra + hűtés
Sütési idő: 30 perc
Sütési hőfok: 180°C


Jó étvágyat hozzá!:)

10 megjegyzés:

  1. Ez a tejfölös krém nagyon finom, hasonlót már én is készítettem :) Ebben a melegben nincs kedvem sütni, úgyhogy inkább fagyikkal próbálkozom, és meghagyom nektek a szép tortákat :P

    VálaszTörlés
  2. Én még soha nem csináltam tejfölös krèmet, így az lenne a kérdésem, hogy mennyire lesz kivehető ízvilágában a tejföl?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyáltalán nem lesz kivehető, nagyon finom könnyed lesz tőle:)

      Törlés
  3. Jó reggelt! Szia Szandi!
    Éppen csinálom a piskótát. Dekára, literre pontosan úgy ahogy leírtad.
    Viszont 35 perc után, villapróbánál is folyik a belseje.
    Mi a lehet a probléma?

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok! Nekem is rohadtul folyós. Pedig mindent pontosan úgy csináltam, ahogy a receptben szerepel.

    VálaszTörlés
  5. Szintén mindent betartottam,de a sütési idő több,mint duplája volt. És kezelhetetlenül porhanyós a piskóta... 🤔

    VálaszTörlés
  6. Másodjára is megcsináltam de a tészta most sem lett jobb mint korábban. A sütési idő min 45-50 perc és olyan porhanyós,hogy alig lehet boldogulni vele. (Még jó,hogy nem várok vendéget mert nem merném elétenni.) Pedig az íze nem lenne rossz.

    VálaszTörlés
  7. Nekem is nagyon folyós a közepe, szerintem el lett irva a recept, vagy több liszt vagy kevesebb kávé és olaj kellene bele szerintem.

    VálaszTörlés
  8. Meg lehet tudni, hogy mitől lesz folyósabb a tészta? min kell változtatni a recepten? Jó lenne hamar választ kapni, mert el szeretném készíteni ezt a tortát.

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok!
    Én ma készítettem el. Az első piskóta közepe folyós volt. A második adag viszont tökéletes lett. Mindkettőt a leírt recept szerint készítettem.Jelenleg a hűtőben pihen megtöltve!!
    Holnapra már csak a díszítés maradt.

    VálaszTörlés