2017. május 22., hétfő

Alakbarát gyümölcsös rebarbarás torta




Valószínűleg már sokan tudjátok, hogy próbálok egészséges sütiket is készíteni, és ez is közéjük tartozik :)
A rebarbara miatt ez egy kicsit savanykásabb süti lett, ezért ha édesebbet szeretnétek, adjatok hozzá még nyugodtan eritritet:)

Hozzávalók (26 cm):
Zabalap:

  • 150 g zabpehely
  • 0,5 dl tej


Krém:

  • 180 g rebarbara
  • 1 dl víz
  • 100 g eritrit
  • 250 g (zsírszegény) túró
  • 500 g (zsírszegény) natúr joghurt
  • 110 g eper
  • 3 tojás
  • 140 g málna


Elkészítés:
  1. A megtisztított, felkockázott rebarbarát a vízzel, és az eritrittel főzzük puhára.
  2. A zabpelyhet a tejjel kavarjuk össze, majd nyomkodjuk a tortaforma aljára.
  3. A túrót, a natúr joghurtot, az epret, valamint a rebarbarát botmixerrel pürésítsük.
  4. Ha nem szeretnénk rebarbarával készíteni, akkor nyugodtan cseréljétek le 150 g eperre.
  5. Majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és kézi habverővel kavarjuk össze.
  6. Végül forgassuk hozzá a málnát. Nyugodtan ezt is beleturmixolhatjátok, de én szerettem volna, ha maradnak benne gyümölcsdarabok.
  7. Végül öntsük a zabalapra.
  8. Előmelegített sütőben 170°C-on süssük 30 percig, majd alufóliával takarjuk le, és süssük még további 40 percig. Egy kicsit rezgős lesz, de miután kihűl, már meg fog dermedni.



Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 30 perc + sütés + hűtés
Sütési hőfok: 170°C
Sütési idő: 70 perc

Jó étvágyat hozzá!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése