2019. március 2., szombat

Raffaello torta





Hozzávalók (22 cm):
Piskóta:

  • 3 tojás
  • 150 g cukor + 60 g a habba
  • 260 g liszt
  • 1,15 dl tej
  • 1,15 dl olaj
  • 12 g sütőpor
Krém:
  • 200 g fehér csokoládé + 1 dl habtejszín
  • 200 g krémsajt
  • 50 g kókuszreszelék
  • 6 dl habtejszín
  • 200 g cukor
  • 6 g zselatin + 0,5 dl víz


Elkészítés:

  1. A lisztet és a sütőport keverjük össze.
  2. A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre.
  3. Majd adjuk hozzá a sütőporos lisztet, és keverjük csomómentesre.
  4. A tojásfehérjét kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a cukrot és verjük kemény habbá.
  5. Végül a keményre vert tojáshabot forgassuk a tésztához.
  6. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük (csak az alján legyen sütőpapír), és a sütő oldalára a tésztát óvatosan húzzuk fel (kb 1 cm-t).
  7. Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb 40 percig. (tűpróba!)
  8. Ha kihűlt, vágjuk négyfelé, és az alsó lap köré tegyük vissza a tortakarikát.
  9. A kockára tört csokoládéra öntsük rá a felforralt tejszínt, és olvasszuk el benne.
  10. Adjuk hozzá a krémsajtot, valamint a kókuszreszeléket, és kavarjuk simára.
  11. A lehűtött tejszínt a cukorral verjük kemény habbá.
  12. Óvatosan forgassuk a krémhez.
  13. A zselatint forró vízben olvasszuk fel.
  14. Adjunk pár kanál krémet a zselatinhoz, kavarjuk össze, majd így forgassuk a többi krémhez.
  15. Osszuk a krémet 4,5 részre.
  16. A piskótát kenjük meg 1 rész krémmel.
  17. Felváltva mehet rá a piskóta és a krém, majd fedjük be az utolsó lappal, és legalább 5-6 órára tegyük hűtőbe.
  18. Másnap óvatosan vágjuk körbe, és vegyük le róla a tortakarikát.
  19. A megmaradt krémből egy kevéssel, vékonyan kenjük körbe.
  20. A maradék krémet tegyük habzsákba, és készítsünk a tetejére rózsákat.
  21. Az oldalát rakjuk ki mandulaszeletekkel.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 2 óra + hűtés
Sütési hőfok: 175°C
Sütési idő: kb 40 perc

Jó étvágyat hozzá!:)

4 megjegyzés: