2015. augusztus 14., péntek

Raffaello torta



A krém receptjét köszönöm Nassoldának!:)

Hozzávalók (22 cm):
Piskóta:

  • 5 tojás
  • 5 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • 6 g sütőpor


Krém:

  • 4 dl tej
  • 80 g cukor
  • 100 g kókuszreszelék
  • 40 g tejszínes pudingpor
  • 100 g fehér csokoládé
  • 500 ml habtejszín



  • mandulaszeletek


Elkészítés:

  1. A piskótához a tojásokat válasszuk ketté, majd a tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
  2. Forgassuk hozzá a tojássárgáját, majd a sütőporos lisztet.
  3. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 25 percig.
  4. A krémhez 1 dl tejet keverjünk össze a pudingporral.
  5. A maradék 3 dl tejet a cukorral, és a kókuszreszelékkel kezdjük el melegíteni, majd kavarjuk hozzá a pudingos tejet, és főzzük sűrűre.
  6. Adjuk hozzá a fehér csokoládét, és kavarjuk addig, míg a csokoládé elolvad.
  7. Közvetlenül a krémet fedjük le folpackkal, és hagyjuk kihűlni.
  8. Majd kavarjuk össze (ha kell használjunk botmixert).
  9. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a krémhez.
  10. A kihűlt piskótát vágjuk három részre.
  11. A krémet osszuk négyfelé, majd töltsük meg a tésztát vele.
  12. A krém tetejére szórjunk mandulaszeletet.
  13. Tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
  14. Másnap a maradék krém felével vonjuk be a torta külsejét. 
  15. Szórjuk meg a tetejét kókuszreszelékkel.
  16. Majd az utolsó negyed krémmel díszítsük körbe a tortát.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés
Sütési idő: 25 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

13 megjegyzés:

  1. Kókusz és a Raffaello is jöhet minden mennyiségben! Úgyhogy ettől a tortától valószínűleg erőszakkal kellene elvonszolni :))

    VálaszTörlés
  2. Szia Szandi! Nagyon tetszenek a receptjeid! Szeretném elkészìteni ezt a tortát, de nekem csak 28 cm-es tortaformám van.Meg tudnád ìrni, hogy ahhoz miből mennyi kell? Előre is köszönöm, szép napot neked! Üdv.: Mirtill

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Mirtill!
      Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszenek:)
      Minden hozzávalót duplázz meg, és akkor tökéletes lesz a te tortaformádhoz is:)
      Szép napot neked is,
      Szandi

      Törlés
  3. Ez valami Isteni!!! :) Köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Ez valami Isteni!!! :) Köszönöm!

    VálaszTörlés
  5. Lányom születésnapjára megsütöttem nagyon finom lett.Ajánlom mindenkinek.

    VálaszTörlés
  6. Lányom születésnapjára megsütöttem nagyon finom lett.Ajánlom mindenkinek.

    VálaszTörlés
  7. Szia!!Azt szeretném kérdezni,hogy a krémhez használhatok Hulalát vagy inkább a hagyományos tejszínt ?

    VálaszTörlés
  8. Szia Szandi! Már sokszor sütöttem az oldaladról, mindig jól sikerült! Úgy érzem, ezt most annyira isteni lett, hogy muszáj Neked is tudni róa és muszáj meg is köszönnöm! Annyira finom lett, hogy tuti rendszeres desszert lesz a családi asztalon! Isteni lett, köszönöm! Kicsit a második Raffaello tortádból is ötletelve raktam a krémbe egy picike krémsajtot is, ill. fehércsokis pudingból csináltam tejszínes helyett, plusz a tésztába is raktam mandulát és kókuszt, a tetejére pedig kis csokimáz csíkokat és epret! Fantasztikus lett! Köszönöm minden recepted és a szuper részletes, kiválóan követhető leírásokat is! KÖSZIII!!!

    VálaszTörlés