Ezt a Körtés mascarpone tortát a születésnapomra készítettem a kolléganőimnek. Nagyon gyorsan elkészíthető, hiszen sütés mentes, és tényleg pikkpakk süti.
Hozzávalók (24 cm):
Kekszes alap:
- 215 g zabkeksz
- 6 ek tej
Mascarpone krém:
- 150 g fehér csokoládé + 1 dl habtejszín
- 4 dl habtejszín
- 150 g cukor
- 500 g mascarpone
- 350 g natúr joghurt
- 12 g zselatin
Körtezselé:
- 500 g körte
- 60 g cukor
- 0,5 kk citromsav/pár csepp citromlé
- 10 g zselatin
Elkészítés:
- A darált zabkekszhez adjuk hozzá a tejet.
- Nyomkodjuk a tortaforma aljába.
- A kockára tört fehér csokoládéra öntsük rá a felforralt habtejszínt, majd olvasszuk el benne.
- A habtejszínhez adjuk hozzá a mascarponét, valamint a cukrot, és verjük kemény habbá.
- Adjuk hozzá a felolvasztott fehér csokoládét.
- Forgassuk hozzá a joghurtot.
- A felolvasztott zselatinhoz adjunk pár kanál krémet, kavarjuk össze, majd így öntsük a többi krémhez.
- Pár gyors mozdulattal kavarjuk össze.
- Öntsük a kekszalap tetejére.
- Amíg elkészül a körtezselé, tegyük hűtőbe.
- A felkockázott körtét a cukorral, és egy késhegynyi citromsavval, vagy pár csepp citromlével főzzük össze.
- Amint kicsit megpuhult, kapcsoljuk le alatta, és turmixoljuk össze.
- Adjuk hozzá a felolvasztott zselatint.
- Kanalazzuk a krém tetejére. Ha nem szeretnétek, hogy hullámos legyen a körtezselé, akkor legalább 2 órára tegyétek hűtőbe, hogy megdermedjen a fehér csokis krém.
- Majd egy éjszakára tegyük hűtőbe.
- Másnap óvatosan vágjuk körbe, és húzzuk le róla a tortakarikát.
- Végül ízlés szerint díszítsük.
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés
Jó étvágyat hozzá!:)
szia, én a hétvégén készítettem el ezt a tortát, és isteni lett, köszi a recepteket :))
VálaszTörléssziasztok, en eppen most keszitem szilveszterre. eddig minden siman ment, de a habommal tele lett a formam, igy egy kis edenybe kivettem, es keves kekszet raktam ala, hogy legyen eleg hely a zselenek, meg hat igy lesz egy kis kostolo mini-be .
VálaszTörléskerdes: mekkora a torta forma az eredeti receptben?😁