2011. október 29., szombat

Guru torta / Guru cake




Aki szereti a guru-t, annak ajánlom a torta változatát is, mert nagyon finom.:)Akár szülinapi tortának is tökéletes!



Hozzávalók:

Tésztához:
  •     6 tojás
  •     6 ek cukor
  •     6ek liszt
  •     1 ek kakaópor
  •     fél cs. sütőpor
 A krémhez:

  •     750 g túró + 214 g cukor
  •     2-2,5 dl tejföl
  •     2 dl habtejszín + 100g cukor + fél cs. habfixáló
  •     1 citrom héja   

A díszítéshez, rétegzéshez:

  •     60 g tejcsoki + 90 g étcsoki
  •     250 g cukor + kb 1 dl habtejszín
  •     kevés tört sótlan mogyoró

 Elkészítés:

  1. A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk hozzá a tojássárgáját, majd pedig a kakaós, sütőporos lisztet.
  2. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20-30 percig. (Tűpróba!)
  3. Közben keverjük ki a túrót a cukorral, tejföllel, majd verjük fel a tejszínt a cukorral és a habfixálóval, és forgassuk bele a túrókrémbe.
  4. A kihűlt piskótát vágjuk három részre.
  5. A túrókrémet harmadoljuk, és kenjük meg a piskótalapokat. De ne felejtsünk félretenni egy keveset a torta oldalára.
  6. Minden lap tetejét szórjuk meg tört mogyoróval,csorgassunk rá karamellt (olvasszuk meg a cukrot, karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a forró tejszínt, és olvasszuk el benne a karamellt), majd csokit csorgassunk rá.
  7. Az összeállított tortának az oldalát kenjük be a félretett túrókrémmel.
  8. Tároljuk hűtőben.

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: közepes
Sütési idő: 20-30 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

-------------------------------------------------------------


This is a really delicious cake! Perfect for birthday, festive season or just for fun:)

What is "guru"? This is a brand name of a delicious dessert in Hungary (CLICK HERE), and this is the cake version.

Ingredients:

To the sponge:
  • 6 eggs
  • 6 tablespoon sugar
  • 6 tablespoon flour
  • 1 tablespoon cacao
  • 6 g baking powder

Cottage cheese cream:
  • 750 g cottage cheese + 214 g sugar
  • 2-2,5 dl sour cream
  • 2 dl whipping cream + 100 g sugar + 5 g whip it (stabilizer for whipping cream)
  • 1 lemon's peel (you can leave it)

For decoration, to the layer:
  • 60 g milk chocolate + 90 g dark chocolate
  • 250 g sugar + ca. 1 dl whipping cream
  • grout peanut


Directions:

  1. In a bowl combine the cocoa, baking powder and the flour.
  2. In a separate bowl beat the egg whites with sugars until stiff.
  3. Then gently fold the egg-yolk, then the flour mixture into the egg white mixture using a spatula.
  4. Line your tin with baking paper, then spoon the sponge into this tin.
  5. In preheated oven, in 180°C bake for 20-30 minutes.
  6. To the cream, beat the whipping cream until stiff.
  7. Then to the cottage cheese add the sugar, the sour cream and the stiff whipping cream.
  8. Cut the sponge into three pieces.
  9. To the caramel sauce: Pour the sugar into a heavy-based frying pan, then heat until the sugar has dissolved, and it become caramel. Then add the hot whipping cream, and stir it until they are thoroughly melted.
  10. Melt the milk and dark chocolate in a water bath.
  11. Separete a little cream to the side.
  12. Put one cake layer on a cake stand, and spread with 1/3 cream, bestrew with the peanut, drizzle with the caramel sauce and the melted chocolate.
  13. Do the same with the second layer too.
  14. Then place the last layer, and cover the top and the side with the remaining cream, then bestraw with the peanut, drizzle with the caramel sauce and the melted chocolate.
  15. For the best taste, refrigerate at least 3 hours. (But you can eat of course immediately :D)
Difficulty: medium
Prep time: 1,5 hours
Baking time: 20-30 mins
Baking temperature: 180°C

Bon appétit!


18 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon finom! Még tejföl nélkül is!-mert én azt kifelejtettem.:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett!:) Ó az a lényeg, hogy úgy is finom volt.:) Legközelebb, majd kerül bele az is.:)

      Törlés
  2. nagyon finom!!*.*
    megsütöttem én is,habár nem nézett ki ilyen jól mint a tied,de nagyon finom lett.Anya el sem akarta hinni,h én csináltam,de igy első próbálkozásra tényleg jól sikerült!:)
    Köszi Szandi!♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon ügyes vagy.:) Örülök, hogy ennyire ízlett nektek!:)) Ó biztos nagyon szép lett.:)
      Nagyon szívesen Edina:)♥

      Törlés
  3. Hű, ez csodásan néz ki !!! Rég jártam nálad és a fb-on ezt látva már jöttem is nézelődni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen!!:) Ó mindig úgy örülök Neked!:)

      Törlés
  4. Megcsináltam és nagyon jó lett :) Köszi a receptet

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy ízlett!:)
      Nagyos szívesen:))

      Törlés
  5. Szia! Én is készülök rá... :) Egy valamit nem értek: a megolvasztom a cukrot, karamellizálom és hozzá adoma tejszínt, utána olvasszak bele még karamellát? Mert az nincs az összetevők közt. És ha kell hozzá az is, akkor mennyi?
    Köszi :) Ildi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Ildi:)
      Neem, bocsi.. Csak a karamellt kell elolvasztani benne, ugyanis ha beleöntöd a tejszínt, akkor hirtelen összeugrik/megkeményedik a karamell, és azt kell benne elolvasztani. Tehát nem kerül bele tejkaramella!:)
      Jó sütést!:) Remélem ízleni fog!:)
      Szandi

      Törlés
  6. Szia, azt szeretnem kerdezni, hogy hany szeletes ez a torta ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Igazából attól függ, hogy milyen nagy szeletekre vágod. A cukrászdákban a 26 cm-es tortákat kb 22 szeletesként árulják.
      Szandi

      Törlés
  7. http://gurutorta.blogspot.hu/ Megcsináltam a Guru tortát ezen a linken találsz róla képeket. Kíváncsi leszek a véleményedre :)

    Joci.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Joci:)
      Nagyon szép lett,ügyes vagy!:) Hogy ízlett?
      Szandi

      Törlés
  8. Szia! Még nem kóstoltam meg, csak elkészítettem a tortát, de nagyon guszta lett :-) Az a bajom, hogy a karamell és a csoki is megszilárdul, pedig sokkal jobban tetszene, ha folyósabb maradna. Lehet legközelebb valami csokis és karamellás sziruppal is megpróbálom :) Ha küldesz e-mailt címet, akkor küldök róla képet is!
    Puszi: Moncsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Moncsi!:)
      Nagyon örülök, hogy tetszik, remélem már el is fogyott! :)
      Ha a karamellhez több tejszínt teszel, akkor folyósabb lesz.:)
      szandusho@freemail.hu
      Nagyon várom a képet, köszi előre is!:)
      Puszi, Szandi

      Törlés