Hozzávalók (37x25 cm):
Tészta:
- 300 g liszt
 - 100 g porcukor
 - 150 g vaj
 - 1 tojássárgája
 - 10 g sütőpor
 - 2 ek tejföl
 
Túrókrém:
- 1 kg túró
 - 250 g cukor
 - 3 tojássárgája
 - 2 ek tejföl
 - 10 g vaníliás cukor
 
Tojáshab:
- 2 tojásfehérje
 - 280 g cukor
 - 0,5 dl víz
 
- baracklekvár
 
Elkészítés:
- A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a sütőport, valamint a vajat, és morzsoljuk el benne.
 - Adjuk hozzá a tojássárgáját, valamint a tejfölt, és dolgozzuk össze.
 - Tegyük a hűtőbe, míg elkészítjük a krémet.
 - A túróhoz adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, valamint a tejfölt, és botmixerrel krémesítsük.
 - A tésztát, a hűtőből kivéve nyújtsuk ki. Én ezt a méretre vágott sütőpapíron hajtottam végre, így pont megfelelő méretűre tudtam nyújtani.
 - Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 15 percig.
 - A sütőből kivéve, még melegen simítsuk a tetejére a túrókrémet.
 - Majd süssük további 25 percig.
 - Ez idő alatt készítsük el a habot a tetejére.
 - A vízből és 200 g cukorból főzzünk kavargatás nélkül sűrű szirupot.
 - A tojásfehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá.
 - Majd állandó habverés közben csurgassuk hozzá a cukorszirupot, és verjük a habot, amíg langyosra hűl, és elég kemény lesz. Ha esetleg nem főztük volna elég sűrűvé a szirupot, és nem akarna keményedni a hab, akkor tegyük vízgőz felé a tojáshabot, és úgy verjük keménnyé.
 - Töltsük nyomózsákba, és rácsozzuk be a torta tetejét.
 - 80°C-on szárítsuk a habot 20 percig, légkeveréses programon.
 - Ha kihűlt a tészta, a lyukakat töltsük meg baracklekvárral.
 
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 2 óra
Sütési idő: 15 + 25 + 20 perc
Sütési hőfok: 180°C és 80°C
Szép estèt!
VálaszTörlésEnnek a süteménynek köze nincs a rákóczi túróshoz!
Nem azért mert én nem így csinálom, hanem mert talán egy egész kicsit konyítok a szakmàhoz.
Hát ez egy elég semmitmondó hozzászólás így indoklás nélkül.
TörlésPedig ez az eredeti Rákóczi túrós lepény receptje ....csak a mazsola lett kihagyva belőle!
TörlésAz a baj hogy csak kicsit konyitasz a szakmahoz. Ne futtasd magad!
TörlésKlassz recept, remek videó, pontos leírás. Nagyon finom és szép lett a süti, köszönöm! :)
VálaszTörlésEn mar nagyon sokar csinaltam es oszinten valva egyik sem volt maskep max hogy volt benne mazsola. Szerintem isteni. Az elso hozzaszolot nem ertem bar aki benne van a szakmaba azok mar legtobben mu dolgokat hasznalnak ezert nem megyek sose cukrazdaba. En szerintem ez a recept tokeletes
VálaszTörlésSzia
VálaszTörlésElkészítettem ugyan a habot máshogy csináltam de a többi a te recepted nagyon finom lett mindig tőled készítek süteményt tortát!Eddig mind sikerült!
Isteni süti!
VálaszTörlésKöszi a receptet!