2019. augusztus 12., hétfő

Meggyes fehér csokoládés mousse torta



Ha egy könnyed tortára vágytok, készítsétek el bátran ezt a Meggyes fehér csokoládés mousse tortát, melynek az alapja olyan, mint a Rákóczi túrós sütinek. De nyugodtan készíthetitek akár brownieval, mint pl a Snickers tortánál van; mákos alappal, mint a Narancsos joghurttortánál; piskótával, mint a Szedres túrótortánál; vagy akár keksszel, mint a Tripla csokoládés joghurttortánál van, így egy sütés mentes tortát kapva. 



Hozzávalók (22 cm):
Linzeralap:

  • 100 g liszt
  • 50 g vaj
  • 30 g porcukor
  • 3 g sütőpor
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek tejföl


Meggyzselé:

  • 3 dl meggylé
  • 4 ek cukor
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 150 g meggy


Fehér csokoládés mousse:

  • 100 g fehér csokoládé + 0,6 dl habtejszín
  • 2,4 dl habtejszín
  • 90 g cukor
  • 5 g zselatin


Étcsokoládés réteg:

  • 100 g étcsokoládé
  • 0,8 dl habtejszín


Elkészítés:
  1. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a sütőport, valamint a vajat, és morzsoljuk el benne.
  2. Adjuk hozzá a tojássárgáját, illetve a tejfölt, és dolgozzuk össze.
  3. Nyújtsuk ki a tésztát sütőpapíron. Én úgy csináltam, hogy miután kinyújtottam, ráhelyeztem a 22 cm-es tortakarikát, és a kilógó tésztát leszedtem.
  4. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 15-20 percig, végezzünk tűpróbát.
  5. A meggyléhez adjuk hozzá a cukrot, és a pudingport, kavarjuk csomómentesre, majd főzzük sűrűre.
  6. A tűzről levéve kavarjuk hozzá a meggyet.
  7. Oszlassuk el a linzertészta tetején.
  8. A kockára tört csokoládéra öntsük rá a felforralt tejszínt, és kavarjuk csomómentesre.
  9. A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá.
  10. Majd óvatosan forgassuk a fehér csokoládéhoz.
  11. A zselatint olvasszuk fel forró vízben.
  12. Adjunk hozzá pár kanár krémet, kavarjuk össze, majd így öntsük a többi krémhez.
  13. Öntsük a megdermedt meggyzselé tetejére, és tegyük hűtőbe 1 órára.
  14. A kockára tört étcsokoládéra öntsük rá a felforralt tejszínt, és olvasszuk el benne.
  15. Öntsük a megdermedt fehér csokoládékrémre, és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
  16. Másnap óvatosan vágjuk körbe, és vegyük le róla a tortakarikát.




Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 15-20 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá! :)

2 megjegyzés:

  1. Szia! Szeretném saját születésnapraomra elkészíteni ezt a tortát . Megkérdezhetném, milyen tejszínt használsz, mert nekem nem mindegyik valt be!
    Köszönöm szépen !

    VálaszTörlés
  2. Glutén mentesen semmit nem készítettek? Köszi...:)))

    VálaszTörlés