Ha egy könnyed tortára vágytok, készítsétek el bátran ezt a Meggyes fehér csokoládés mousse tortát, melynek az alapja olyan, mint a Rákóczi túrós sütinek. De nyugodtan készíthetitek akár brownieval, mint pl a Snickers tortánál van; mákos alappal, mint a Narancsos joghurttortánál; piskótával, mint a Szedres túrótortánál; vagy akár keksszel, mint a Tripla csokoládés joghurttortánál van, így egy sütés mentes tortát kapva.
Hozzávalók (22 cm):
Linzeralap:
- 100 g liszt
- 50 g vaj
- 30 g porcukor
- 3 g sütőpor
- 1 tojássárgája
- 1 ek tejföl
Meggyzselé:
- 3 dl meggylé
- 4 ek cukor
- 40 g vaníliás pudingpor
- 150 g meggy
Fehér csokoládés mousse:
- 100 g fehér csokoládé + 0,6 dl habtejszín
- 2,4 dl habtejszín
- 90 g cukor
- 5 g zselatin
Étcsokoládés réteg:
- 100 g étcsokoládé
- 0,8 dl habtejszín
Elkészítés:
- A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a sütőport, valamint a vajat, és morzsoljuk el benne.
- Adjuk hozzá a tojássárgáját, illetve a tejfölt, és dolgozzuk össze.
- Nyújtsuk ki a tésztát sütőpapíron. Én úgy csináltam, hogy miután kinyújtottam, ráhelyeztem a 22 cm-es tortakarikát, és a kilógó tésztát leszedtem.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 15-20 percig, végezzünk tűpróbát.
- A meggyléhez adjuk hozzá a cukrot, és a pudingport, kavarjuk csomómentesre, majd főzzük sűrűre.
- A tűzről levéve kavarjuk hozzá a meggyet.
- Oszlassuk el a linzertészta tetején.
- A kockára tört csokoládéra öntsük rá a felforralt tejszínt, és kavarjuk csomómentesre.
- A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá.
- Majd óvatosan forgassuk a fehér csokoládéhoz.
- A zselatint olvasszuk fel forró vízben.
- Adjunk hozzá pár kanár krémet, kavarjuk össze, majd így öntsük a többi krémhez.
- Öntsük a megdermedt meggyzselé tetejére, és tegyük hűtőbe 1 órára.
- A kockára tört étcsokoládéra öntsük rá a felforralt tejszínt, és olvasszuk el benne.
- Öntsük a megdermedt fehér csokoládékrémre, és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
- Másnap óvatosan vágjuk körbe, és vegyük le róla a tortakarikát.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 15-20 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá! :)
Szia! Szeretném saját születésnapraomra elkészíteni ezt a tortát . Megkérdezhetném, milyen tejszínt használsz, mert nekem nem mindegyik valt be!
VálaszTörlésKöszönöm szépen !
Glutén mentesen semmit nem készítettek? Köszi...:)))
VálaszTörlés