2015. november 14., szombat

Citromkrémes torta csokoládé rózsákkal



Egyszerűen imádom ezt a díszítést! Remélem nektek is épp úgy tetszik, ahogy nekem!:)

Díszítés

Hozzávalók (22 cm):
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 5 ek finomliszt
  • 3 ek rétesliszt
  • 1 cs. sütőpor


Citromkrém:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 5 ek cukor
  • 1 l habtejszín
  • 7 ek cukor
  • 1 cs. habfixáló
  • 2 dl citromlé

  • 1 dl habtejszín

Csokoládékrém:
Étcsokoládé:
  • 70 g étcsokoládé
  • 40 g vaj
  • 1,4 dl habtejszín
  • 5 g habfixáló

Tejcsokoládé:
  • 70 g tejcsokoládé
  • 40 g vaj
  • 1,4 dl habtejszín
  • 5 g habfixáló

Fehér csokoládé:
  • 70 g fehér csokoládé
  • 40 g vaj
  • 1,4 dl habtejszín
  • 5 g habfixáló
  • 10 g zselatinfix


Elkészítés:
  1. A piskótához a tojást válasszuk ketté.
  2. A tojásfehérjét a cukorral verjék kemény habbá, majd forgassuk hozzá a tojássárgáját.
  3. A finomlisztet, a réteslisztet és a sütőport keverjük össze, majd óvatosan forgassuk a habhoz.
  4. Öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt tortakarikába.
  5. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 25-30 percig. (TŰPRÓBA)
  6. Ha kihűlt, vágjuk négyfelé, majd az utolsó lap köré tegyük vissza a tortakarikát..
  7. A tejből, cukorból és a pudingporból főzzünk pudingot, majd ha kihűlt, kavarjuk hozzá a citromlevet.
  8. A tejszínt a cukorral, és a habfixálóval verjük kemény habbá, majd forgassuk a citromos pudinghoz.
  9. Állítsuk össze a tortát: A krém egyharmadával kenjük meg az alsó piskótát, majd tegyük rá a következőt, és ezt folytassuk amíg az utolsó piskótalappal befedjük a krémet. Ha szükséges, magasítsuk meg a tortakarikát. (Én egy kockacukrot szoktam tenni a tortakarika alá.)
  10. Tegyük hűtőbe minimum 4 órára.
  11. Óvatosan távolítsuk el a tortakarikát.
  12. 1 dl habtejszínt verjünk kemény habbá, majd vonjuk be vele a tortát.
  13. Az étcsokoládét a vajjal vízgőz felett olvasszuk meg, majd vegyük le a vízgőzről.
  14. Kavarjuk hozzá a habtejszín felét.
  15. A másik felét a habfixálóval verjük kemény habbá, majd óvatosan kavarjuk az étcsokoládékrémhez.
  16. A tejcsokoládét a vajjal vízgőz felett olvasszuk meg, majd vegyük le a vízgőzről.
  17. Kavarjuk hozzá a habtejszín felét.
  18. A másik felét a habfixálóval verjük kemény habbá, majd óvatosan kavarjuk a tejcsokoládékrémhez.
  19. A fehér csokoládét a vajjal vízgőz felett olvasszuk meg, majd vegyük le a vízgőzről.
  20. Kavarjuk hozzá a habtejszín felét.
  21. A másik felét a habfixálóval verjük kemény habbá, óvatosan kavarjuk az fehér csokoládékrémhez, majd folyamatos kavarás mellett adjuk hozzá a zselatin fixet.
  22. Alaposan hűtsük ki a krémeket.
  23. Mind a három krémet töltsük habzsákba, majd a videó alapján díszítsük a tortát.



Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2,5-3 óra + hűtés
Sütési idő: 25-30 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

2015. október 28., szerda

Ehető halloweeni giliszta / Gummy worms for Halloween



Én ugyan nem tartom a Halloweent, nem öltözök be, nem sminkelem ki magam, azonban a videó kedvéért most mégis kivételt tettem, ugyanis "kisminkeltem" magam, és egy kis ijesztő dolgot készítettem, méghozzá gilisztákat.
Még valóságosabb, ha fekete kekszmorzsába teszitek!:)

Videóért kattintsatok ide
Hozzávalók (25 db):

  • 25 szívószál
  • 2,5 dl piros üdítő
  • 25 g zselatin
  • piros ételfesték
  • 2 ek tejszín
  • (cukor, ha nem elég édes az üdítő)


Elkészítés:

  1. A szívószálat húzzuk ki, majd gumizzuk össze, és tegyük egy pohárba.
  2. A forró üdítőhöz adjuk hozzá a zselatint (és a cukrot), és kavarjuk össze, majd szükség esetén adjunk hozzá piros ételfestéket.
  3. Majd 10 percig hagyjuk hűlni.
  4. A felét öntsük a szívószálakba, és tegyük hűtőbe 1-2 órára.
  5. A maradék üdítőhöz adjuk hozzá a tejszínt, és kavarjuk össze, majd öntsük a szívószálba.
  6. Tegyük vissza a hűtőbe további 3-4 órára.
  7. Egyesével mártsuk meleg vízbe, majd nyomjuk ki a gilisztákat a szívószálból.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 20 perc + hűtés

--------------------------

I don't celebrate Halloween, but now I wore make-up and made some gummy worms for the video.:)
I hope you enjoy it!

Ingredients (25):

  • 25 straws
  • 2,5 dl red soft drink
  • 25 g gelatin
  • red coloring
  • 2 tablespoon whipping-cream
  • (sugar if the soft drink is not sweet)


Directions:

  1. Flex out the straws, gather them, and put to the glass.
  2. Mix the hot soft drink with the gelatin (and the sugar), and with the food coloring.
  3. Pour tha half of the mixture to the straws.
  4. Refrigerate at least 1-2 hours.
  5. Add whipping-cream to the leftover mixture, and pour to the straws.
  6. Refrigerate at least 3-4 hours.
  7. Put the straw in a hot water for few seconds, and you can easily remove the worm from the straw.


Difficulty: easy
Prep time: 20 mins + refrigeration

2015. október 23., péntek

Karamellás-sütőtökös torta / Caramel-pumpkin cake



Ezt a tortát már másodjára készítettem el, azonban nem hasonlítanak kicsit sem, ugyanis az elsőnek az alja keksz volt, ami nekem annyira nem jött be, így arra gondoltam, hogy piskótával is elkészítem!:)

Hozzávalók (26 cm):
Piskóta:
  • 100 g cukor+ 40 g a habba
  • 155 g liszt
  • 20 g holland kakaó
  • 0,75 dl olaj
  • 0,75 dl tej
  • 2 tojás
  • 10 g sütőpor

Krém:

  • 174 g cukor
  • 60 g méz
  • 100 g tej
  • 100 g habtejszín (1)
  • 80 g tojássárgája
  • 290 g habtejszín (2)
  • 5 g habfixáló
  • 48 g víz
  • 10 g zselatin
  • 500 g sütőtök



  • baracklekvár


Díszítés:

  • 50 g fehér csokoládé


Elkészítés:
  1. Melegítsük a sütőt 200°C-ra, majd alufóliával takarjuk le a sütőtököt, és süssük 1 órán át, végül takarjuk ki, és süssük még további 30-60 percig.
  2. Minden hozzávalót készítsünk elő: 
  3. A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze. 
  4. A tojásfehérjét verjük kemény habbá.
  5. A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre.
  6. Majd adjuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre.
  7. Végül a keményre vert tojáshabot forgassuk a tésztához.
  8. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük (csak az alján legyen sütőpapír), és a sütő oldalára a tésztát óvatosan húzzuk fel (kb 1 cm-t). 
  9. Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb 30 percig. (TŰPRÓBA!)
  10. Ha kihűlt, vágjuk ketté, majd kenjük meg baracklekvárral, majd 4 evőkanál karamellel.
  11. A krémhez a tejet, a habtejszínt (1) és a mézet forraljuk fel.
  12. A cukrot karamellizáljuk meg, majd három részletben adjuk hozzá a tejes keveréket.
  13. A tojássárgáját tegyük egy tálba, majd kezdjük el verni, miközben lassan csurgatjuk hozzá a karamellt.
  14. A habtejszínt (2) a habfixálóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk hozzá a karamellt.
  15. A zselatint a vízzel olvasszuk fel, majd adjuk a krémhez.
  16. A sütőtököt törjük össze, majd óvatosan kavarjuk a krémhez.
  17. Végül öntsük a tészta tetejére.
  18. Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  19. Másnap reszeljünk a tetejére fehér csokoládét.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 3-3,5 óra + hűtés
Sütési idő: 30 perc
Sütési hőfok: 175°C

Jó étvágyat hozzá!:)


------------------------

Ingredients (26 cm):
Sponge:

  • 100 g sugar + 40 g to the egg white
  • 155 g flour
  • 20 g cocoa
  • 0,75 dl oil
  • 0,75 dl milk
  • 2 eggs
  • 10 g baking powder

Cream:

  • 174 g sugar
  • 60 g honey
  • 100 g milk
  • 100 g whipping-cream(1)
  • 80 g egg-yolk
  • 290 g whipping cream(2)
  • 5 g whip it (stabilizer for whipping cream)
  • 48 g water
  • 10 g gelatin
  • 500 g pumpkin



  • appricot jam


Decoration:

  • 50 g white chocolate


Directions:
  1. Preheat the oven into 200°C, cover the pumpkin with aluminium foil, and bake it for 1 hour, then uncover, and bake it for 30-60 minutes.
  2. Mix the flour, cocoa, and baking powder.
  3. Beat the egg whites with 40 g sugar until stiff.
  4. In a separate bowl add the egg-yolks, 100 g sugar, milk and oil.
  5. Mix the egg-yolks mixture with electric mixer, then add the flour mixture, and beat until smooth.
  6. Then gently fold the egg whites with hand whisk, but one tablespoon at a time.
  7. Line you tin with baking paper, then pour the sponge into this tin.
  8. In preheated oven, in 175°C bake it for 30 mins.
  9. If it cooled down, cut into two pieces, and cover with appricot jam and 4 tablespoon caramel.
  10. Bring to the boil the milk, whipping cream (1) and honey.
  11. Pour the sugar into a heavy-based frying pan, then heat until the sugar has dissolved, and it become caramel.
  12. Then add the hot milk mixture in 3 times, and stir it until they are thoroughly melted.
  13. Beat the egg-yolks, then add the caramel, and beat until few minutes.
  14. Beat the whipping cream (2) with the stabilizer until stiff, then gently fold to the caramel.
  15. Mix the water with the gelatin, warm up, then add to the cream.
  16. Whisk the pumpkin, then gently fold to the cream.
  17. Pour to the sponge.
  18. Refrigerate overnight.
  19. Decorate with white chocolate.
Difficulty: medium
Prep time: 3-3,5 hour + refrigeration
Baking time: 30 mins
Baking temperature: 175°C

Bon appétit!:)

2015. október 19., hétfő

Boci-szelet




Nagyon régen, még évekkel ezelőtt sütöttem meg ezt a sütit, és most újra előkerült, a család nagy örömére.
Hozzávalók:
Tészta:
  •     180 g liszt
  •     150 g cukor
  •     4 tojás
  •     1 dl tej
  •     1 dl olaj
  •     3 ek kakaópor
  •     12 g sütőpor
Túró:
  •     500 g túró
  •     200 g cukor
  •     1 tojás
  •     10 g vaníliás cukor
  •     50 g búzadara

 Elkészítés:


  1. A tojássárgáját kavarjuk habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tejet és az olajat.
  2. Keverjük össze a kakaót, a lisztet és a sütőport, és adjuk a tejes keverékhez.
  3. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk óvatosan össze.
  4. Öntsük a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  5. A túrót a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral, és a búzadarával kavarjuk össze.
  6. Majd kanalazzuk a tészta tetejére.
  7. Előmelegített sütőben, 170°C-on süssük 30 percig. (TŰPRÓBA!) 


Nehézség: könnyű

Elkészítési idő: 1 óra
Sütési hőfok: 170 °C
Sütési idő: 30 perc




Jó étvágyat hozzá:)

2015. október 15., csütörtök

Oreo torta / Oreo cake



Magában az Oreo kekszért én nem vagyok oda, na de ha bármi másban van, akkor egyszerűen "idevele". Pontosan ez van a tortával is... egyszerűen szuper:)
Köszönöm az alapötletet Aleda konyhájának!:)

Elkészítése

Hozzávalók (20-21 cm):
Brownie alap:

  • 75 g tej/étcsokoládé
  • 80 g vaj
  • 165 g cukor
  • 2 tojás
  • 60 g liszt
  • 20 g kakaó (keserű)


Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 375 g natúr joghurt
  • 200 g cukor
  • 200 g oreo keksz (töltelékkel együtt)
  • 3 dl habtejszín
  • 10 g zselatin
  • 0,5 dl víz


Díszítés:

  • 50 g oreo keksz (töltelék nélkül)



  • 1,5 dl habtejszín
  • fél csomag habfixáló
  • 6 db oreo keksz


Elkészítés:
  1. Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg.
  2. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
  3. Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, majd kavarjuk jól el.
  4. Végül adjuk hozzá az olvasztott csokit.
  5. Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
  6. Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.)
  7. Az oreo kekszet törjük össze úgy, hogy maradjanak benne nagyobb darabok.
  8. A mascarponét, joghurtot és a cukrot kavarjuk össze.
  9. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a joghurtos krémhez.
  10. A zselatint a vízzel olvasszuk össze, majd kavarjuk a krémhez.
  11. Végül forgassuk hozzá a kekszet, és öntsük a tésztára.
  12. Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  13. A töltelék nélküli kekszet daráljuk össze, majd szórjuk a megdermedt krém tetejére.
  14. A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, majd töltsük habzsákba és díszítsük a torta tetejét.
  15. A kekszet vágjuk ketté, és tegyük a kinyomott tejszín közepébe.

Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C 

Jó étvágyat hozzá!:)

Eredeti recept: ITT

---------------------------------------

Amazing Oreo cake!

Ingredients (20-21 cm):
Brownie:
  • 75 g milk/dark chocolate
  • 80 g butter
  • 165 g sugar
  • 60 g flour
  • 20 g cocoa (unsweetened)
  • 2 eggs
Cream:

  • 250 g cream cheese
  • 375 g natural yogurt
  • 200 g sugar
  • 200 g oreo (with cream)
  • 3 dl whipping cream
  • 10 g gelatine
  • 0,5 dl water


Decoration:

  • 50 g oreo (without cream)



  • 1,5 dl whipping cream
  • 5 g whip it (stabilizer for whipping cream)
  • 6 db oreo 


Directions:
  1. Melt the chocolate and the butter in water bath.
  2. Whisk the eggs with the sugar until you get a light yellow cream.
  3. To the eggy mousse gently fold the flour and the coca.
  4. Then add the melted chocolate and stir until smooth.
  5. Pour the batter into the prepared pan.
  6. In a preheated oven, in 180°C bake it for 20 mins.
  7. Break into bigger pieces the oreo.
  8. Mix the cream cheese, yogurt and the sugar.
  9. Beat the whipping cream until stiff, then gently fold to the cream.
  10. Melt the gelatine with the water, then add to the cream.
  11. Then add the oreo to the cream, and pour to the brownie.
  12. Refrigerate overnight.
  13. Break into small pieces the oreo (without cream), and scatter the cream.
  14. Beat the whipping cream with the stabilizer until stiff, 
  15. Then decorate the cake with the cream and the oreo.
Difficulty: easy
Prep time: 1,5 hours + refrigeration
Baking temperature:180°C
Baking time: 20 mins

Bon appétit!

2015. szeptember 5., szombat

Bounty torta



 


Nagyon sok tojásfehérje gyűlt fel az elmúlt pár napban, amiből macaront szerettem volna csinálni, csak holnap elutazok 4 napra (csütörtökön elárulom, hogy merre jártam :P ) és nem akartam azt, hogy mikor hazajövök dobhatom ki, mert megromlott, így még most gyorsan felhasználtam.

Emlékeztem, hogy Nudlee nem olyan régen megosztott egy tortát, amihez nagyon sok tojásfehérje kellett, így a lapok receptjét tőle kölcsönöztem, köszönöm!:)

A krémjét pedig a korábban megosztott Raffaello tortánál láthattátok:)

Kérdezték szüleim falatozás közben, hogy mi a neve? Kicsit hezitáltam, hogy Bounty vagy Raffaello legyen, ugyanis a krémje Raffaellos, a tésztája meg Bountys, a család ketté is oszlott, így arra döntöttünk, hogy legyen Bouello torta :D Nektek hogy tetszik?:)

Hozzávalók (23 cm):
Tészta:

  • 350 g tojásfehérje (10 tojás)
  • 300 g cukor
  • 300 g kókuszreszelék


Krém:
  • 4 dl tej
  • 100 g cukor
  • 100 g kókuszreszelék
  • 40 g tejszínes pudingpor
  • 100 g fehér csokoládé
  • 500 ml habtejszín
Díszítés:
  • 300 ml habtejszín
  • 50 g cukor
  • 1 cs. habfixáló

Elkészítés:
  1. Négy sütőpapírra rajzoljunk 23 cm-es köröket.
  2. A tésztát két részletben készítsük el:
  3. 175 g tojásfehérjét kezdjünk el habverővel verni, majd amikor jól felhabosodott adjuk hozzá a 150 g cukrot, és verjük kemény habbá.
  4. Majd forgassuk hozzá a 150 g kókuszreszeléket.
  5. Osszuk ketté, majd egy kanál segítségével oszlassuk el két sütőpapíron. (Figyeljünk az előre megrajzolt körökre.)
  6. Tegyük 1-1 tepsi hátuljára a két sütőpapírt.
  7. Előmelegített sütőben, 170°C-on légkeveréssel süssük egyszerre 10-12 percig, amíg szép aranybarnára pirul.
  8. Majd amíg sül, készítsük elő a második adag tésztát.
  9. (Ha nem tudunk egyszerre 2 lapot sütni, akkor 4 részletben kell megsütni a lapokat.)
  10. A krémhez 1 dl tejet keverjünk össze a pudingporral.
  11. A maradék 3 dl tejet a cukorral, és a kókuszreszelékkel kezdjük el melegíteni, majd kavarjuk hozzá a pudingos tejet, és főzzük sűrűre.
  12. Adjuk hozzá a fehér csokoládét, és kavarjuk addig, míg a csokoládé elolvad.
  13. Közvetlenül a krémet fedjük le folpackkal, és hagyjuk kihűlni.
  14. Majd kavarjuk össze (ha kell használjunk botmixert).
  15. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a krémhez.
  16. A tésztalapokat ha szükséges vágjuk körbe a tortakarikával.
  17. Az egyik lap köré tegyük vissza a tortakarikát, majd a krém egyharmadát kenjük el rajta, majd járjunk el ugyanígy a többi lappal.
  18. Tegyük be a hűtőbe minimum 4 órára.
  19. A díszítéshez a habtejszínt a cukorral és a habfixálóval verjük kemény habbá, majd vonjuk be a tortát a krémmel.

Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés
Sütési idő: 2x10-12 perc
Sütési hőfok: 170°C

Jó étvágyat hozzá:)

2015. augusztus 30., vasárnap

Barackpálinkás karamell torta - 2015 országtorta







Mikor megkóstoltam az idei országtortát, már tudtam, hogy én ezt el fogom készíteni!:)
Készítsétek el bátran, nagyon finom!:)

Mivel már nem lehet venni sárgabarackot, így én helyette az idei házi sárgabarack dzsemünket használtam. 

A zselatinmasszának kb a fele nekem megmaradt úgy is, hogy az eredeti recepthez képest én csak a felét csináltam meg (50 g zselatint), így akár 25 g-mal is meg lehet nyugodtan csinálni!


Hozzávalók (22 cm):
Karamellizált mandula:

  • 25 g cukor
  • 10 g víz
  • 80 g szeletelt mandula


Tészta:

  • 96 g mandulaliszt (darált mandulát használtam)
  • 70 g cukor (1)
  • 195 g tojás
  • 40 g vaj
  • 53 g étcsokoládé
  • 25 g cukor (2)
  • 80 g tojásfehérje
  • 70 g karamellizált mandula


Pálinkás krém:

  • 25 g barackpálinka
  • 20 g víz
  • 70 g sárgabarack dzsem
  • 2 g citromsav


Zselatinmassza:

  • 50 g zselatin
  • 250 g víz


Sárgabarackkrém:

  • 250 g sárgabarack dzsem
  • 30 g zselatinmassza
  • (ha nem dzsemből készíted, akkor 3 g X58 Pektin+20 g porcukor)


Karamell mousse:

  • 232 g cukor
  • 82 g méz
  • 135 g tej
  • 135 g habtejszín (1)
  • 115 g tojássárgája
  • 390 g habtejszín (2)
  • 70 g zselatinmassza
  • 1 cs. habfixáló


Karamell glazing:

  • 45 g cukor
  • 23 g víz
  • 45 g méz
  • 30 g sűrített tej
  • 45 g fehér csokoládé
  • 21 g zselatinmassza


Elkészítés:

  1. A karamellizált mandulához a cukrot és a vizet tegyük fel főni, és kevergetés nélkül hagyjuk, hogy a cukor megkaramellizáljon. Amikor elkezdődik a folyamat, akkor vegyük lejjebb a lángot, nehogy megégjen.
  2. Majd kavarjuk bele a mandulát, és törjük durvára.
  3. (A tésztát érdemes két részletben készíteni, így nem kell elvágni, és biztosan egyenlő lesz)
  4. A tésztához a cukrot (1) az egész tojással és a mandulaliszttel kavarjuk habosra.
  5. A vajat és az étcsokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, majd kavarjuk a tojásos keverékhez.
  6. A tojásfehérjét a cukorral (2) verjük kemény habbá, majd a karamellizált mandulával együtt keverjük a csokoládés masszához.
  7. Sütőpapírral bélelt tortakarikába öntsük bele.
  8. Előmelegített sütőben, 170°C-on süssük 20 percig.
  9. A pálinkás krémhez a barackdzsemet, a pálinkát és a vizet főzzük 3-4 percig, majd kavarjuk hozzá a citromsavat.
  10. A kihűlt tészta köré tegyük vissza a tortakarikát, és kenjünk meg a pálinkás krém felével.
  11. A zselatinmasszához a zselatint a vízzel olvasszuk össze.
  12. A barackkrémhez  a dzsemet forraljuk fel, majd ha 60°C-ra hűlt, keverjük hozzá a felolvasztott zselatinmasszát.
  13. Majd öntsük a pálinkás krémmel lekent tésztára.
  14. Helyezzük rá a másik tésztát, és kenjük le a megmaradt pálinkás krémmel.
  15. Amíg elkészül a karamell mousse, tegyük hűtőbe.
  16. A karamell moussehoz a tejet, a habtejszínt (1) és a mézet forraljuk fel.
  17. A cukrot karamellizáljuk meg, majd három részletben adjuk hozzá a tejes keveréket.
  18. A tojássárgáját tegyük egy tálba, majd ha a karamell eléri a 102°C-ot, akkor kezdjük el verni habverővel a sárgáját, és amikor 105°C-os lesz, akkor lassan csurgassuk hozzá a karamellt.
  19. Adjuk hozzá a felolvasztott zselatinmasszát, és verjük kihűlésig.
  20. A habtejszínt (2) a habfixálóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk hozzá.
  21. Öntsük a tészta tetejére, és tegyük minimum 3 órára a hűtőbe.
  22. A karamell glazinghoz a vizet és a mézet forraljuk fel.
  23. A cukrot karamellizáljuk meg, majd öntsük hozzá a felforrt keveréket.
  24. Egy tálba tegyük bele a sűrített tejet és a fehér csokoládét, majd 3 részletben adjuk hozzá a karamellt.
  25. Majd kavarjuk hozzá a felolvasztott zselatinmasszát, és öntsük a karamell mousse tetejére.
  26. Egy éjszakára tegyük hűtőbe.


Nehézség: közepes/nehéz
Elkészítési idő: 3 óra + hűtés
Sütési idő: 2x20 perc
Sütési hőfok: 170°C

Jó étvágyat hozzá:)