Tesóm már hetek, hónapok óta nyaggat, hogy csináljak megint ilyen sütit, mert hogy neki mennyire ízlik. Nekem meg sosem volt kedvem, mert az maradt meg belőle, hogy kicsit pepecselős.. Hát ez valós emlék volt, viszont! megéri!! olyaan nagyon finom, hogy húú! :D Nutella szerelmeseinek kötelező süti!:)
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 6 ek cukor
- 2 ek liszt
- 2 ek zsemlemorzsa/rétesliszt
- 1 ek olaj
- 0,5 cs. sütőpor
- 70 g durvára darált mogyoró
Krém:
- 6 tojássárgája
- 3 ek rétesliszt
- 1 cs. van.pudinpor
- 0,5 l tej
- 80 g vaj
- 150 g porcukor
- 120 g tejcsokoládé
- nutella
- 0,5 kg háztartási keksz
- meleg tej
- 70 g durvára darált mogyoró
Tejszín:
- 2,5 dl habtejszín
- 4 ek cukor
- 1 cs. habfixáló
Elkészítés:
- A tésztához a tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
- A lisztet, a sütőport, és a zsemlemorzsát/réteslisztet keverjük össze, majd forgassuk hozzá a hab felét.
- Adjuk hozzá az olajat, majd a hab másik felét.
- Simítsuk a tepsibe és szórjuk meg durvára aprított mogyoróval.
- Előmelegített sütőben 180°C-on süssük 15 percig.
- Még melegen kenjük meg a tésztát Nutellával. (mikróban melegítsük meg kicsit)
- A krémhez a tojássárgáját, a réteslisztet és a pudingport keverjük simára, majd adagoljuk hozzá a tejet és főzzünk belőle pudingot.
- Adjuk hozzá a vajat, valamint a porcukrot, és kavarjuk simára.
- Osszuk két részre a krémet.
- Még melegen adjuk az egyikhez a kockára tört csokoládét, és hagyjuk a krémeket teljesen kihűlni.
- Meleg tejbe áztassuk a kekszeket és rakjuk ki a tészta tetejét.
- Kenjük meg a sárga krémmel és szórjuk meg mogyoróval.
- Ismét rakjuk ki a tetejét tejbe mártott keksszel.
- Kenjük le a tetejét Nutellával.
- Majd simítsuk el a tetején a csokoládés krémet.
- A tejszín hozzávalóiból verjünk kemény habot és kenjük meg a tészta tetejét.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: kb 1 óra + hűtés
Sütési idő: 15 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!
Eredeti recept: ITT