2015. február 6., péntek

Kókuszos házi csoki / Homemade chocolate with coconut



Az egyik kedvenc édességem, amit kifejezetten télen szoktunk csinálni, mert ilyenkor sokkal hamarabb megfagy, és egyből lehet is falatozni.:)

Az elkészítéséről videó is készült:)



Hozzávalók:
  • 500 g cukor
  • 1,5 dl víz
  • 250 g vaj
  • 250 g zsíros tejpor
  • 70 g kakaó (én cukrozottat tettem bele)
  • kókusz

Elkészítés:
  1. A cukorból és a vízből főzzünk sűrű cukorszirupot. (Ha nem főzzük elég sűrűre, akkor nem fogjuk tudni felvágni, csak kanalazni. De ez az ízén nem változtat.)
  2. Ha kész a szirup, tegyük bele a vajat, és olvasszuk el benne. Ha szükséges tegyük még vissza a tűzre.
  3. Utána kavarjuk bele a kakaós tejport, és a kókuszt.
  4. Öntsük kivajazott tálba és tegyük hűvösre. 
  5. Majd felszeletelve fogyasszuk.

Nehézség: közepes
Elkészítési idő: kb 30 perc

Jó étvágyat hozzá!:)

--------------------------------------------------------

One of my favourite dessert is the homemade chocolate!
You can watch the video about the preparation in hungarian.

Ingredients:

  • 500 g sugar
  • 1,5 dl water
  • 250 g butter
  • 250 g milk powder (gross)
  • 70 g cocoa (I used sweet)
  • coconut


Directions:

  1. Make a thick sugar syrup by boiling together the sugar and the water.
  2. Then turn off the heat, and add the butter.
  3. Add the milk powder-cocoa-coconut mixture, and stir until smooth,
  4. Then pour the chocolate into a greased tray, and let to cool down.


Difficulty: medium
Prep time: 30 mins + refrigeration

Bon appétit!:)


16 megjegyzés:

  1. Szia Szandi!
    Olyan kérdésem lenne, hogy ez a csoki kb. mennyire lesz kemény? Mint a bolti csoki, vagy kicsit puhább?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!:)
      Egyáltalán nem lesz kemény, inkább omlós.:)

      Törlés
  2. kemeny csokit tud valaki kesziteni hazilag ,persze tejpo nelkul gondoltam,,koszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jom Tomnál kapható kakaóvaj, abszolut natúr, 90 %-os keserű csoki, fele-fele arányban szoktam gőz felett megolvsztani, teszek bele édesítést ízlés szerint, én cukrot, kb 30 dkg-ot az 50-50 dkg kakaóvaj-csokihoz, bele pár csepp vanília, nagy marék sok vízben megmosott mazsola, kókusz ízlés szerint. Összeolvasztom, kiöntöm tepsire sütőpapírra, ha dermed, bejelölöm a szeleteket.tej és sok minden egyébre érzékeny gyerek desszrtje.

      Törlés
  3. Kedves Szandi! Hol lehet zsíros tejport venni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ancsa!
      Én Debrecenben a Metroban szoktam venni. :)

      Törlés
    2. Én csak soványat találtam. Szerinted abból is meg lehet próbálni?

      Törlés
    3. Még nem próbáltam ugyan sovánnyal, de úgy gondolom, hogy lágyabb lesz a csoki. De ízre ugyanúgy finom lesz!:)
      (A sajttortánál van még így, hogy kicsit intenzívebb az íze, illetve "masszívabb", ha nem a light krémsajtból csinálom)

      Törlés
    4. Megcsináltam, köszönöm a biztatást, jól sikerült így is! :)

      Törlés
    5. Jajj de jóó, nagyon örülök neki:))

      Törlés
  4. Kedves Szandi!

    Mennyi kókuszt használsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Én kb 100 g-ot tettem bele, így jó kókuszos lett:)

      Törlés
    2. Köszi szépen... Jövőhéten mindenképp kipróbálom, mindenkép tudatom, mi lett a vége :). Ha sikerül, még fotót is feltenénk :) :)

      Törlés
    3. Szívesen:)
      Ide nem tudom, hogy hogyan lehet feltölteni képet, viszont a blog fb oldalára nyugodtan kiteheted:)
      Várom a visszajelzést róla:))

      Törlés