2015. január 28., szerda

Virsliben sült tükörtojás / Fried egg in sausage



Ági oldalán találtam itt. Köszönöm szépen!!:)
Legelőször ezt a reggelit 2012-ben készítettem, és most újra előkerült.

Ha nem tudjátok, hogy mivel lepjétek meg a szerelmeteket Valentin-napkor, akkor készítsétek el ezt a különleges tükörtojást.

Hozzávalók:
  • virsli
  • tojás
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:
  1. A virsliket vágjuk el hosszába, de a végén hagyjunk 1-1,5 cm-ert, hogy ne essen szét.
  2. A két részt fordítsuk ki, formáljunk belőle szívet, és tűzzük meg fogpiszkálóval.
  3. Tegyük forró olajba, és a tojást üssük a közepébe, majd süssük készre. (Mi az olajjal szoktuk locsolgatni a tetejét.)
  4. Fogyasztás előtt a fogpiszkálót távolítsuk el.

Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 15 perc

Jó étvágyat hozzá!:)

------------------------------------------------------


Are you searching for Valentine's day food? Make this breakfast for your love to show how much you love him/her.

Ingredients:

  • Vienna sausage
  • egg
  • oil


Directions:

  1. Cut the sausage in half lengthwise, but nut cut the end 1-1,5 cm.
  2. Turn out the sausage to get the heart, and pin with toothpick.
  3. Put to hot oil, and beat to the middle the egg, and cook to ready.
  4. Before you serve, remove the toothpick.


Difficulty: easy
Prep time: 15 mins.

Bon appétit!

2 megjegyzés:

  1. Szandi, ez nagyon jól néz ki, tetszik hogy ilyen fényes. Sokkal látványosabb, mint "csupaszon".
    Legközelebb kipróbálom az olajjal locsolgatást én is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó köszönöm szépen:) Neked köszönhetem!:)
      Nálunk a locsolgatást apa találta ki régen,mert így eltűnt a sárgája tetejéről az az átlátszó "trutyi". :D

      Törlés